Επίσκεψη του Ε. Αποστολάκη στη γαλλική φρεγάτα «Λανγκεντόκ» (video)

Tις στενές διμερείς σχέσεις Ελλάδας-Γαλλίας υπογράμμισε ο υπουργός Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης, ο οποίος επισκέφθηκε τη γαλλική φρεγάτα «Λανγκεντόκ», που ελλιμενίστηκε στον Πειραιά, σε μία κίνηση που συμβολίζει την επί δεκαετίες στρατηγική συμμαχία, και τις εξαιρετικές διπλωματικές σχέσεις των δύο χωρών.

Η γαλλική φρεγάτα Λανγκεντόκ άλλαξε για λίγο δρομολόγιο διακόπτοντας την αποστολή της στην ανατολική Μεσόγειο, και έδεσε στο λιμάνι του Πειραιά.

Ο ελλιμενισμός της γαλλικής φρεγάτας τύπου Φρεμ, συμβολίζει την ενίσχυση της συνεργασίας Ελλάδας-Γαλλίας που υλοποιείται μέσω κοινών θέσεων των δύο χωρών στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, μέσω της συμμετοχής της Ελλάδας στον αεροπορικό διάδρομο Γαλλίας-Μέσης Ανατολής, αλλά και τη φιλοξενία χιλιάδων Γάλλων στρατιωτικών που αναχωρούν και επιστρέφουν από αποστολές, κάθε χρόνο στην Ελλάδα.

Η φρεγάτα «Λανγκεντόκ» συμμετέχει σε επιχειρήσεις κατά της τρομοκρατίας στη Μεσόγειο, σε κοινές συμμαχικές ασκήσεις, αλλά και σε ελέγχους εμπορικών πλοίων στη, στους οποίους συμμετέχουν και ελληνικά πλοία.

Η «Λανγκεντόκ» διαθέτει υπερσύγχρονα ραντάρ, μέσα ηλεκτρονικού πολέμου, και οπλικά συστήματα όπως, Σκαλπ, Εξοσέτ και Άστερ, ταχύπλοα και ελικόπτερο NH 90.

Τη γαλλική φρεγάτα επισκέφθηκε και ο υπουργός Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης που έκανε λόγο για εξαιρετικές διμερείς σχέσεις.

«Η Ελλάδα παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στο αμυντικό πλαίσιο της ανατολικής Μεσογείου στη βάση της ειρηνικής συνύπαρξης και της συνεργασίας με άλλα κράτη», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Αποστολάκης.
Ρεπορτάζ

Πληροφορίες φέρουν το γαλλικό αεροπλανοφόρο Σαρλ Ντε Γκωλ να έρχεται στην Ελλάδα τον Ιούνιο, στο πλαίσιο των τακτικών επισκέψεων γαλλικών πολεμικών πλοίων στην περιοχή.

Πηγή: ΕΡΤ
Ρεπορτάζ: Δημήτρης Θωμάς

www.ert.gr

Πηγή ert.gr
Author:

Βιβή Παπαστεφάνου

You May Also Like

Αρέσει σε %d bloggers: