Ηγουμενίτσα: Εορτασμός της επετείου της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας

Εορτασμός της επετείου της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας

Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας και Πρόεδρος της ΠΕΔ Ηπείρου κ. Ιωάννης Λώλος, στα πλαίσια του εορτασμού της επετείου της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:
«Η 14η Σεπτεμβρίου είναι ημέρα εθνικής μνήμης και πόνου, αλλά συγχρόνως ημέρα απόδοσης τιμής και χρέους στον Μικρασιατικό Ελληνισμό.
Η εγκληματική πράξη της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από την τουρκική βαρβαρότητα αποτελεί θλιβερή σελίδα στην παγκόσμια ιστορία. Ο Μικρασιατικός Ελληνισμός διώχτηκε βίαια και διασκορπίστηκε παίρνοντας τον δρόμο της προσφυγιάς.
Υποκλινόμαστε και διατηρούμε ζωντανές τις μνήμες των σφαγών, των λεηλασιών και του ξεριζωμού των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από τους Τούρκους. Η ιστορία τους αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της Ιστορίας του Ελληνισμού που δεν λησμονιέται, ο πρωτόγνωρος δε διωγμός τους αλλά και η ενσωμάτωση και προκοπή τους μας διδάσκουν και μας εμπνέουν με αρχές, αξίες και ιδανικά.»

Για να μην χάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις, καθημερινά θα σας στέλνουμε στο email σας τις αναρτήσεις της ημέρας. Σας ευχαριστούμε που μας εμπιστεύεστε για την ενημέρωση σας!
Holler Box