ΕΟΠΥΥ: ηλεκτρονικά αιτήματα για παροχές

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Νέες υπηρεσίες στον Φάκελο Ασφάλισης Υγείας –

Ηλεκτρονική Υποβολή Ατομικών Αιτημάτων Παροχών Ασφαλισμένων

Σας ενημερώνουμε ότι, Ο ΕΟΠΥΥ, με γνώμονα την άμεση, συνεχή αλλά και την ασφαλή εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων του, λαμβάνει τα αναγκαία μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς της πανδημίας COVID-19.

Στο πλαίσιο αυτού, από Τρίτη 15/12/2020, παρέχεται πλέον η δυνατότητα της ηλεκτρονικής υποβολής ατομικών αιτημάτων ασφαλισμένων για Παροχές του Ενιαίου Κανονισμού Παροχών Υγείας (ΕΚΠΥ), μέσω του Φακέλου Ασφάλισης Υγείας (Φ.Α.Υ) (URL:https://eservices.eopyy.gov.gr/eHealthInsuranceRecordInsPerson/login.xhtml), χωρίς προσέλευση στις ΠΕ.ΔΙ, καταθέτοντας ηλεκτρονικά τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά και παρακολουθώντας βήμα-βήμα την πορεία έγκρισης της αίτησης, μέχρι την κατάθεση πληρωμής στην Τράπεζα, που έχει δηλώσει ο δικαιούχος.

Συγκεκριμένα, οι ασφαλισμένοι δύναται να καταθέτουν ηλεκτρονικά αιτήματα, που αφορούν στην αποζημίωση αιτημάτων Ειδικής Αγωγής και Οπτικών, τόσο των ιδίων, όσο και των προστατευόμενων μελών.

Σύντομα η λίστα ατομικών αιτημάτων αναμένεται να επεκταθεί και στην κατηγορία των εξόδων μετακίνησης.

Για όλες τις παραπάνω ηλεκτρονικές αιτήσεις, παρέχεται επιπλέον η δυνατότητα ενημέρωσης, για το στάδιο της αίτησης, σε πραγματικό χρόνο, δηλαδή σε κάθε αίτημα εμφανίζονται τα στοιχεία πρωτοκόλλου αιτήματος, απόφασης έγκρισης/απόρριψης και, σε συνέχεια της έγκρισης, της κατάθεσης σε τραπεζικό λογαριασμό δικαιούχου.

Οι ασφαλισμένοι κατά την είσοδο τους στην ηλεκτρονική υπηρεσία του Φ.Α.Υ καλούνται να ενημερώσουν τα στοιχεία επικοινωνίας τους, με κινητό τηλέφωνο και email, ώστε να λαμβάνουν προσωποποιημένη επικοινωνία με τον Οργανισμό.

Υπενθυμίζεται, ότι μετά την κατάργηση των βιβλιαρίων υγείας, ο ΕΟΠΥΥ με γνώμονα την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων, έχει προωθήσει την χρήση του προσωπικού Φακέλου Ασφάλισης Υγείας (Φ.Α.Υ). Με την χρήση του ΦΑΥ οι ασφαλισμένοι μπορούν να έχουν πρόσβαση σε όλο το υπάρχον ιστορικό τους, για δαπάνες υπηρεσιών υγείας, που έχουν αποζημιωθεί από τον ΕΟΠΥΥ. Πρόσθετη δυνατότητα είναι και η υποβολή δήλωσης εναντίωσης για δαπάνες και πιθανές χρεώσεις που δεν έχουν πραγματοποιηθεί.

Για όσους εισέρχονται πρώτη φορά στην υπηρεσία, η πρόσβαση στην ηλεκτρονική εφαρμογή του Φ.Α.Υ, γίνεται, είτε με χρήση των κωδικών του taxisnet, είτε μέσω εγγραφής με προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης (όνομα χρήστη/συνθηματικό). Αναλυτικές οδηγίες εγγραφής θα βρείτε εδώ:

https://eopyyfiles.blob.core.windows.net/eopyysite/ServiceCategories/aad0ea79de0d-4c2f-a246-f450f3180575.pdf

Για να μην χάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις, καθημερινά θα σας στέλνουμε στο email σας τις αναρτήσεις της ημέρας. Σας ευχαριστούμε που μας εμπιστεύεστε για την ενημέρωση σας!
Holler Box