«Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον ΙΙ»: Πως προχωρά η διαδικασία

«Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον ΙΙ»:  Πως προχωρά η διαδικασία

Αποκλειστικά για τις Περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Ηπείρου, Θεσσαλίας και Δυτικής Ελλάδας άνοιξε η πλατφόρμα για κατάθεση αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον ΙΙ». Στις 26 Μαρτίου θα ακολουθήσουν αιτήσεις για τις Περιφέρειες Πελοποννήσου, Στερεάς Ελλάδας, Δυτικής Μακεδονίας, Ιονίου, Βόρειου Αιγαίου και Κρήτης, ενώ στις 2 Απριλίου για τις Περιφέρειες Αττικής και Νότιου Αιγαίου.

«Πολύ καλή λειτουργικότητα», διαπιστώθηκε κατά τις πρώτες ώρες, δήλωσε στην ΕΡΤ ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Περιβάλλοντος Μιχάλης Βερροιόπουλος, επαναλαμβάνοντας ότι ο προϋπολογισμός  καλύπτει  λίγο παραπάνω από 40.000 αιτήσεις, συμπεριλαμβανομένων όσων δεν καλύφτηκαν από το Πρώτο «Εξοικονομώ» και τα ενδιάμεσα προγράμματα.

Δεδομένου ότι τηρείται σειρά προτεραιότητας ανά Περιφέρεια, ο αριθμός όσων μπορούν να μπαίνουν ταυτόχρονα στην πλατφόρμα το ίδιο δευτερόλεπτο υπερβαίνει τις 10.000, τόνισε ο κύριος Βερροιόπουλος.

Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα παρέχει επιδοτήσεις έως 70 %, ανάλογα με το εισόδημα και την οικογενειακή κατάσταση, για την υλοποίηση επενδύσεων εξοικονόμησης ενέργειας ενώ για το υπόλοιπο ποσό υπάρχει η δυνατότητα (αλλά όχι η υποχρέωση) λήψης άτοκου τραπεζικού δανείου.

Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων,  αρχίζει από τις 8:00 π.μ.

ΠΗΓΗ:ΕΡΤ1
Σχετική είδηση:«Εξοικονομώ κατ΄ Οίκον»: Από Δευτέρα ξανά οι αιτήσεις ανά Περιφέρεια (video)

The post «Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον ΙΙ»: Πως προχωρά η διαδικασία appeared first on ert.gr.

Powered by WPeMatico

You May Also Like

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: