ΕΛΜΕΘ: απεργιακή επαγρύπνηση για την κοινωνική ασφάλιση

Μετά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΛΜΕΘ στις 14-01-2020, αποφασίστηκε η ανακοίνωση των παρακάτω:

ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ

Με αφορμή τα σχέδια της Κυβέρνησης για νέο ασφαλιστικό το οποίο θα αποτελέσει τη “χαριστική βολή” στην δημόσια καθολική κοινωνική ασφάλιση, το ΔΣ της ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας εκφράζει την έντονη ανησυχία του για τις εξελίξεις αυτές. Καλεί την ΟΛΜΕ σε απεργιακή επαγρύπνηση, όταν έρθει το νομοσχέδιο στη Βουλή.

Είναι υποχρέωσή μας και για τους σημερινούς εργαζόμενους και για τις μελλοντικές γενιές να  οργανώσουμε πιο αποφασιστικά τον αγώνα μας διεκδικώντας Αποκλειστικά Δημόσια και Υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση και Υγεία για όλους με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης.

Δεν έχουμε δικαίωμα να παραδώσουμε στη νέα γενιά εργαζομένων μια εργασιακή κόλαση και μια διαρκή ανασφάλεια. Οι επόμενοι αγώνες των εργαζομένων ενάντια στην πολιτική που εξαθλιώνει τους εργαζόμενους και συνολικά το λαό για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων πρέπει να είναι ακόμα πιο μαζικοί. Η καταστολή και τα σχέδια περιορισμού των διαδηλώσεων δεν μας τρομάζουν.

Οι αγώνες που αναπτύσσονται το τελευταίο διάστημα σε διάφορους εργασιακούς χώρους (ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΛΑΡΚΟ, Νοσοκομεία) αλλά και το παράδειγμα των μεγάλων κινητοποιήσεων στη Γαλλία και αλλού (π.χ Χώρα των Βάσκων) πρέπει να μας δώσουν δύναμη και να μας γεμίσουν με αισιοδοξία για την προοπτική ανατροπής των αντιλαϊκών στοχεύσεων.

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΡΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΟΤΕ

Αξιοποιώντας το τεράστιο αντεργατικό οπλοστάσιο που έχουν διασφαλίσει στο κεφάλαιο όλες οι κυβερνήσεις του, η εργοδοσία κατέθεσε (στις 7/1/2020) μηνύσεις σε βάρος απεργών συνδικαλιστών και εργαζομένων, με βάση τις οποίες η αστυνομία συνέλαβε πέντε συνδικαλιστές των σωματείων ΠΕΤ ΟΤΕ και ΠΑΣΕ ΟΤΕ στη Θεσσαλονίκη.

Οι 5 συλλήψεις συνδικαλιστών των σωματείων ΠΕΤ ΟΤΕ και ΠΑΣΕ ΟΤΕ δείχνουν με ποιο τρόπο έχει αποφασίσει η εργοδοσία να περάσει όλα τα αντεργατικά της σχέδια, έχοντας κυριολεκτικά ξεσαλώσει από την πολιτική της κυβέρνησης που χτυπά την απεργία, την οργάνωση των εργαζομένων, τις διαδηλώσεις.

Η αλληλεγγύη στην απεργία και τον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων του ΟΤΕ, για αξιοπρεπή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, είναι η καλύτερη απάντηση απέναντι σε κάθε προσπάθεια να περάσει η καταστολή, η εργοδοτική και κρατική τρομοκρατία.

Κάτω τα χέρια από τους εργαζόμενους του ΟΤΕ!

Να ανακληθούν τώρα οι απολύσεις!

Υπογραφή τώρα Συλλογικής Σύμβασης για όλους τους εργαζόμενους του ομίλου!

Καταγγέλλουμε μέρος των ΜΜΕ για την μη παρουσίαση του αγώνα των παραπάνω εργαζομένων και συνδικαλιστών.

Για να μην χάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις, καθημερινά θα σας στέλνουμε στο email σας τις αναρτήσεις της ημέρας. Σας ευχαριστούμε που μας εμπιστεύεστε για την ενημέρωση σας!
Holler Box