Ελληνογαλλική συνεργασία για την κατάρτιση δημοσίων υπαλλήλων

Ελληνογαλλική συνεργασία για την κατάρτιση δημοσίων υπαλλήλων

Προγράμματα κατάρτισης των δημοσίων υπαλλήλων προωθεί το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης σε συνεργασία με τη Γαλλική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης. Παράλληλα επαναπροκηρύσσονται 22 θέσεις γενικών γραμματέων προκειμένου -όπως είπε η Όλγα Γεροβασίλη- «να διασφαλιστεί ότι όλοι οι διορισμοί θα έχουν αντικειμενικά κριτήρια». Μέχρι το τέλος του έτους θα έχουν τοποθετηθεί στις θέσεις τους 69 ανώτατα στελέχη των Υπουργείων που για πρώτη φορά δεν θα αποτελούν κομματικές επιλογές. Οι θέσεις γενικών γραμματέων προκηρύχτηκαν και είναι ήδη σε εξέλιξη η επιλογή από ειδικό συμβούλιο.

«Αυτές οι θέσεις μέχρι σήμερα ήταν επιλογής του κάθε υπουργού. Αυτό παύει και μαζί του παύει να υπάρχει εξάρτηση της διοίκησης από τους κομματικούς μηχανισμούς», τόνισε η κ.Γεροβασίλη.

Η υπουργός επιβεβαίωσε ότι 22 θέσεις γενικών γραμματέων θα επαναπροκηρυχτούν προκειμένου να διασφαλιστεί ότι όλοι οι διορισμοί θα έχουν αντικειμενικά κριτήρια. Το πρόβλημα εντοπίστηκε στα κριτήρια που πιστοποιούσαν την εργασιακή εμπειρία.

Περίπου 7.000  αιτήσεις έγιναν για τις 69 θέσεις ανώτατων στελεχών που προκηρύχτηκαν στα Υπουργεία. Στο τελικό στάδιο της προφορικής συνέντευξης θα περάσουν 10 υποψήφιοι για κάθε θέση.

Την ίδια ώρα είναι σε εξέλιξη η αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων, η κινητικότητα που γίνεται ηλεκτρονικά ενώ ολοκληρώνονται ψηφιακά περιγράμματα θέσεων και οργανογράμματα.

Εύσημα από τον Γάλλο πρέσβη 

Μιλώντας στα Ελληνικά, ο Γάλλος πρέσβης, Κριστόφ Σαντεπί, δήλωσε: «Είναι ένα ωραίο παράδειγμα συνεργασίας των δύο χωρών τα τελευταία χρόνια. Η Ελλάδα έχει κάνει μεγάλη πρόοδο στον διοικητικό της μηχανισμό».

«Οι στόχοι της χώρας στο πρόγραμμα «Δημόσιο 2020″ είναι φιλόδοξοι και η υλοποίησή τους αποτελεί προϋπόθεση, ώστε η Ελλάδα να ξαναβρεί την κανονικότητά της», τόνισε ο Γάλλος πρέσβης σε κοινή συνέντευξη Τύπου με την υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη.

ΠΗΓΗ:ΕΡΤ

www.ert.gr

ert.gr
Author:

Σοφία Χούντα

You May Also Like

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: