Εκτός ελέγχου η πυρκαγιά, πέρασε στην Αττική και πλησιάζει τα Μέγαρα

Εκτός ελέγχου μαίνεται η μεγάλη φωτιά που καίει στον Σχίνο Κορινθίας, με τις ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις να μην μπορούν να την περιορίσουν.

Την πυρόσβεση δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή, που φτάνουν ακόμη και τα 7-8 μποφόρ. Η πυρκαγιά έχει περάσει στην Αττική από τις μεσημεριανές ώρες, προς τα Γεράνεια Όρη, ενώ βρίσκεται μόλις λίγα χιλιόμετρα κοντά στα Μέγαρα.

Η περίμετρος της φωτιάς είναι 10 χιλιόμετρα και κινείται προς τα Μέγαρα, σε μια δύσβατη και κακοτράχαλη περιοχή, ενώ οι ισχυροί άνεμοι τη σπρώχνουν διαρκώς. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη με τις συνεχείς αναζωπυρώσεις και απεγκλώβισαν άτομα με αναπηρία, για να μην κινδυνεύσουν, από την περιοχή Κοκκιναρέα Μεγάρων.

Επιχειρούν 265 πυροσβέστες και συνεχώς ενισχύονται και από δυνάμεις από την Αθήνα, ενώ τα εναέρια μέσα έκαναν τις τελευταίες τους ρίψεις πριν σκοτεινιάσει.

Σύσταση προς τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής μεταξύ Λιακωτού, Κάτω Πευκενέα, Χάνι Δερβένι και Ι.Μ. Αγ. Ιερόθεου, να απομακρυνθούν από τις οικίες τους μέσω των επαρχιακών οδών προς Μέγαρα, απευθύνει η Πολιτική Προστασία.

 Συγκεκριμένα, σε νέο μήνυμα που εστάλη μέσω του Ευρωπαϊκού Αριθμού Έκτακτης Ανάγκης 112, η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συστήνει την προληπτική απομάκρυνση των πολιτών στις παραπάνω περιοχές, εξαιτίας της πυρκαγιάς που έχει ξεσπάσει από χθες στην ευρύτερη περιοχή Σχίνου Κορινθίας και λόγω της αναμενόμενης ραγδαίας ενίσχυσης των ανέμων κατά τη διάρκεια της νύχτας.

πηγη real.gr

Για να μην χάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις, καθημερινά θα σας στέλνουμε στο email σας τις αναρτήσεις της ημέρας. Σας ευχαριστούμε που μας εμπιστεύεστε για την ενημέρωση σας!
Holler Box