Εκδήλωση προς τιμή του Κυριακούλη – Πιέρρου Μαυρομιχάλη από τον δήμο Πάργας

Ο Δήμος Πάργας οργανώνει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά εκδήλωση προς τιμή του Κυριακούλη – Πιέρρου Μαυρομιχάλη στην οποία θα συμμετέχει αντιπροσωπεία από τη Μάνη, τόπο καταγωγής του.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2018 στην Τοπική Κοινότητα Βαλανιδοράχης, όπου βρίσκεται η προτομή του.
Ο Κυριακούλης- Πιέρρος Μαυρομιχάλης ήταν οπλαρχηγός που συμμετείχε στον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα του 1821. Γεννήθηκε στη Μάνη και ήταν γιός του Πιέρρου Μαυρομιχάλη και νεώτερος αδελφός του Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη. Το καλοκαίρι του 1822 συμμετείχε στην εκστρατεία του Μαυροκορδάτου στην Ήπειρο επικεφαλής δικού του στρατιωτικού σώματος 500 Μανιατών. Σκοτώθηκε στις 4 Ιουλίου του 1822 καθώς πολεμούσε στη Σπλάντζα Φαναρίου, αντιμετωπίζοντας 3.000 Τουρκαλβανούς υπό τον Μουσταφάμπεη, δεχόμενος σφαίρα στο κεφάλι, ενώ το σώμα του ενταφιάστηκε στο Μεσολόγγι.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως ακολούθως:
ΠΡΩΙ
12:00πμ Επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Θυσίας του Κυριακούλη- Πιέρρου Μαυρομιχάλη, στο λόφο της Αγίας Ελένης (Σπλάντζα)

ΑΠΟΓΕΥΜΑ
19:00μμ Εκδήλωση στην πλατεία της Τ.Κ. Βαλανιδοράχης
Χαιρετισμός Δημάρχου Πάργας κ. Αντώνιου Νάστα
Χαιρετισμός Προέδρου Τ. Κ. Βαλανιδοράχης κ. Γεώργιου Δημητρίου
Χαιρετισμός από εκπρόσωπο της Μανιάτικης αντιπροσωπείας
Ομιλία από τον φιλόλογο κ. Παναγιώτη Νάκα
Κατάθεση στεφάνων – Απόδοση τιμών
Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου από τη Φιλαρμονική του Δήμου Πάργας
Παραδοσιακοί χοροί

Για να μην χάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις, καθημερινά θα σας στέλνουμε στο email σας τις αναρτήσεις της ημέρας. Σας ευχαριστούμε που μας εμπιστεύεστε για την ενημέρωση σας!
Holler Box