Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Εκδήλωση ΚΚΕ: «Η κατάσταση των δημοσίων δομών Υγείας στην περιοχή μας εκπέμπει SOS»

Η ΤΕ Θεσπρωτίας του ΚΚΕ διοργανώνει την  Πέμπτη 25/4 και ώρα 7.30μ.μ στο «ΠΑΝΘΕΟΝ»  εκδήλωση με θέμα « Η κατάσταση των δημοσίων δομών Υγείας στην περιοχή μας εκπέμπει SOS ».

Θα μιλήσει η Κατερίνα Μιχαλιού, μέλος του ΓΠ Ηπείρου- Κέρκυρας- Λευκάδας και υπεύθυνη του Τμήματος Υγείας.

Το ΚΚΕ καλεί όλο το λαό να δυναμώσει τον αγώνα για την ενίσχυση των δημοσίων δομών Υγείας στην περιοχή μας.

Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο! Με ευθύνη της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων, αλλά και την ανοχή των δημοτικών αρχών, το Δημόσιο Νοσοκομείο και η δημόσια Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, έχουν οδηγηθεί σε πλήρη υποβάθμιση με πολύ αρνητικές συνέπειες στην υγεία του λαού.

Το Νοσοκομείο Φιλιατών, που εξυπηρετεί χιλιάδες κατοίκους όλης της γύρω περιοχής, παραμένει υποστελεχωμένο με μεγάλες ελλείψεις σε γιατρούς, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό.

Στην ίδια κατάσταση βρίσκονται και τα Κέντρα Υγείας όπως και το ΤΕΠ, υποστελεχωμένα με ελλείψεις σε ειδικότητες αλλά και ιατρικό εξοπλισμό.

Δεν πρόκειται απλά για αδιαφορία αλλά για συνειδητή πολιτική υποβάθμισης προς όφελος των κερδών των επιχειρηματικών ομίλωνπου δραστηριοποιούνται στην Υγεία. Η τόνωση της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων, μειώνουν δραστικά την κρατική χρηματοδότηση για την υγεία του λαού, ενισχύουν την εμπορευματοποίηση των εργασιών των δημοσίων συστημάτων υγείας και των επιχειρηματικών κριτηρίων στη λειτουργία τους, καθώς και την ενίσχυση του ιδιωτικού επιχειρηματικού τομέα. Αυτά είναι ορισμένα ενδεικτικά αποτελέσματα της στρατηγικής της ΕΕ στην υγεία, που υλοποιούν εδώ και δεκαετίες στη χώρα μας όλες οι κυβερνήσεις του κεφαλαίου.

Το αποτέλεσμα είναι να βάζει ο λαός πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για να κάνει εξετάσεις και θεραπείες σε ιδιωτικά διαγνωστικά και κλινικές αφού η αναμονή για ραντεβού στις δημόσιες δομές είναι για μετά από μήνες. Ταυτόχρονα οι υγειονομικοί κάνουν μια τεράστια προσπάθεια για να κρατήσουν όρθιο το δημόσιο σύστημα Υγείας αλλά έρχονται αντιμέτωποι με την εντατικοποίηση, την εξουθένωση, τους χαμηλούς μισθούς, την αβεβαιότητα.

Όλα αυτά συμβαίνουν ενώ περάσαμε μια πανδημία στην οποία αποδείχτηκε με τον πιο περίτρανο τρόπο ότι η Υγεία δεν πρέπει να λογίζεται με βάση την τσέπη του καθενός. Όπως επίσης αποδείχτηκε ο παρασιτικός χαρακτήρας του ιδιωτικού τομέα Υγείας που για να ανοίξει επιπλέον κλίνες ΜΕΘ, απαιτούσε ( και πήρε από την κυβέρνηση ) επιδότηση χιλιάδων ευρώ για κάθε κλίνη.

Σε όλα τα προηγούμενα προστίθενται συνεχώς και νέες αρνητικές εξελίξεις που μεγαλώνουν την εμπορευματοποίηση και την ιδιωτικοποίηση της Υγείας, τη λειτουργία της με βάση το πορτοφόλι. Τελευταία εξέλιξη είναι η έναρξη των απογευματινών χειρουργείων στα δημόσια νοσοκομεία που θα είναι επί πληρωμή από τους ασφαλισμένους!

Απέναντι σε αυτή την κατάσταση το ΚΚΕ καλεί σε αγωνιστική συμπόρευση τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τη νεολαία, τους υγειονομικούς, όλο το λαό της περιοχής. Να παλέψουμε μαζί για αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας που να καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες μας, ενάντια στην εμπορευματοποίηση και την ιδιωτικοποίηση.

ΤΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ