ΕΚΒ: Συνθήκες «γαλέρας» στα εργασιακά, με σφραγίδα Κυβέρνησης – ΣΕΒ

Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Βόλου, με αφορμή σειρά διατάξεων, που συνιστούν από μόνες τους ένα μίνι εργασιακό και συνδικαλιστικό νομοσχέδιο και αποτελούν τον βασικό άξονα του αναπτυξιακού Σχεδίου Νόμου, που κατατέθηκε από την Κυβέρνηση στη Βουλή, διαμηνύει προς κάθε κατεύθυνση ότι τα συνδικάτα και οι εργαζόμενοι δεν πρόκειται να αποδεχθούν τη νέα αυτή αντεργατική αθλιότητα.

Οι μονομερείς παρεμβάσεις στον πυρήνα της συνδικαλιστικής δράσης και των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων, κομμένες και ραμμένες στις αξιώσεις των βιομήχανων, επαναφέρουν τον άγριο μνημονιακό Μεσαίωνα και αποκαλύπτουν το ύπουλο σχέδιο παράλυσης των συνδικάτων.

Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη, συνεχίζοντας την πολιτική της προκατόχου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, κατεδαφίζει μεθοδικά ένα – ένα τα κερδισμένα με αγώνες εργατικά δικαιώματα και επαναφέρει τις συνθήκες «γαλέρας» στην αγορά εργασίας, νομοθετώντας κατ’ αξίωση των φυσικών ιδεολογικών εντολέων της!

Οι εργαζόμενοι με τους αγώνες τους σύντομα θα τους επαναφέρουν στην κανονικότητα! Το δικαίωμα στην απεργία με ελεύθερη και δημοκρατική λήψη των αποφάσεων, οι Συλλογικές, νομοθετικά κατοχυρωμένες, Συλλογικές Συμβάσεις, η προστασία και ενίσχυση του εισοδήματος των εργαζόμενων, που «εξανέμισαν» τα μνημόνια, οι προστασία των θέσεων εργασίας και η διασφάλιση υγιών αναπτυξιακών όρων για τη δημιουργία νέων, είναι ζητήματα αδιαπραγμάτευτα.

 

 

www.ert.gr

Πηγή ert.gr
Author:

ertweb
Για να μην χάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις, καθημερινά θα σας στέλνουμε στο email σας τις αναρτήσεις της ημέρας. Σας ευχαριστούμε που μας εμπιστεύεστε για την ενημέρωση σας!
Holler Box
Αρέσει σε %d bloggers: