Εικόνες σοκ από τη φωτιά στις Μυκήνες: Οι φλόγες πέρασαν μέσα από τον αρχαιολογικό χώρο

Υπό έλεγχο τέθηκε αργά το βράδυ της Κυριακής από την Πυροσβεστική υπηρεσία η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε αγροτοδασική έκταση στον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών στην Αργολίδα το μεσημέρι της Κυριακής και έκαψε χαμηλή βλάστηση, ενώ έφτασε και στα όρια του αρχαιολογικού χώρου των Μυκηνών.

Η φωτιά, σύμφωνα με την πυροσβεστική, ξεκίνησε από περιοχή με χαμηλή βλάστηση και στη συνέχεια πέρασε μέσα από τον αρχαιολογικό χώρο. Ο αρχαιολογικός χώρος που είναι ο δεύτερος στην Ελλάδα μετά την Ακρόπολη σε επισκεψιμότητα, εκκενώθηκε αμέσως από τους 150 περίπου επισκέπτες, ενώ σημειώθηκαν μικρές ζημιές εκτός των τειχών.

Σύμφωνα με το υπουργείο Πολιτισμού οι περιοχές που επλήγησαν εντός του αρχαιολογικού χώρου των Μυκηνών είναι: Η Ανατολική Πτέρυγα του Ανακτόρου, οι Βόρειες Αποθήκες, η περιοχή του αρχαϊκού ναού στην κορυφή του λόφου, η άνω δυτική κλιτύς της Ακρόπολης, η ΝΔ Συνοικία και η περιοχή του Θρησκευτικού Κέντρου των Μυκηνών

Από την πυρκαγιά δεν επλήγησαν το Αρχαιολογικό Μουσείο Μυκηνών, η κεντρική είσοδος στον αρχαιολογικό χώρο (εκδοτήρια), η κεντρική είσοδος στην Ακρόπολη των Μυκηνών (Πύλη Λεόντων), ο Ταφικός Κύκλος Α, τα μνημεία στην βόρεια κλιτύ της Ακρόπολης, καθώς και τα κυκλώπεια τείχη.

mikines 4

Στον αρχαιολογικό χώρο οι ζημιές αφορούν κυρίως καλώδια και ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις. Η σύσκεψη από τους εμπειρογνώμονες του υπουργείου Πολιτισμού θα βοηθήσει στην καλύτερη εκτίμηση της κατάστασης.

Πάντως σύμφωνα με όσα υποστηρίζει το υπουργείο, χάρη στην ριζική αποψίλωση του χώρου από την αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων Αργολίδος εντός και εκτός των τειχών της μυκηναϊκής ακρόπολης, η πυρκαγιά δεν προξένησε ζημιές στις αρχαιότητες, όσον αυτό είναι δυνατό να διαγνωσθεί από την μέχρι στιγμής δυνατότητα πρόσβασης στα πληγέντα τμήματα του αρχαιολογικού χώρου

Ο αρχαιολογικός χώρος και το μουσείο Μυκηνών θα φυλάσσονται με μέριμνα της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αργολίδας και με τη σύμφωνη γνώμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, προκειμένου να αντιμετωπιστεί περίπτωση αναζωπύρωσης της πυρκαγιάς.

ΜΙΚΙΝΕΣ 5

Ο Αρχαιολογικός χώρος και το Μουσείο Μυκηνών θα παραμείνουν προσωρινά κλειστοί για λόγους ασφαλείας.

Πηγή dikaiologitika.gr

Για να μην χάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις, καθημερινά θα σας στέλνουμε στο email σας τις αναρτήσεις της ημέρας. Σας ευχαριστούμε που μας εμπιστεύεστε για την ενημέρωση σας!
Holler Box
Αρέσει σε %d bloggers: