Ειδικοί φρουροί έφαγαν ξύλο, πυροβόλησαν, τους πήραν και ένα όπλο

Ένα σοβαρό περιστατικό συνέβη πριν λίγες μέρες στο Γκάζι. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που άρχισαν να διαρρέουν από το πρωί της Τρίτης, υπάλληλοι νυχτερινού κέντρου χτύπησαν ειδικούς φρουρούς – στέλνοντας τον ένα στο νοσοκομείο – ενώ τους απέσπασαν κι ένα όπλο. Μάλιστα ένας από τους ειδικούς φρουρούς, που ήταν εκτός υπηρεσίας, φέρεται να πυροβόλησε στον αέρα

Πιο συγκεκριμένα οι δυο άντρες, πρόσφατα προσληφθέντες, φέρονται να μετέβησαν στο νυχτερινό κέντρο για να διασκεδάσουν, όντας εκτός υπηρεσίας. Εκεί αφού κατανάλωσαν αλκοόλ ήρθαν σε προστριβή με θαμώνες αλλά και με τους υπεύθυνους του καταστήματος για μια γυναίκα που εργαζόταν εκεί. Υπάλληλοι του νυχτερινού κέντρου χτύπησαν τους ειδικούς φρουρούς και τους τραυμάτισαν, αρπάζοντας παράλληλα από τον ένα το τσαντάκι με το υπηρεσιακό του όπλο. 

Οι δυο ειδικοί φρουροί προσπάθησαν να διαφύγουν και τότε ο ένας από τους δυο φέρεται να πυροβόλησε στον αέρα, ευτυχώς χωρίς να τραυματιστεί κάποιος. Ωστόσο, η σφαίρα χτύπησε ένα παρκαρισμένο αυτοκίνητο. Τελικά ένας από τους δυο κατέληξε στο νοσοκομείο ενώ το υπηρεσιακό όπλο του άλλου βρέθηκε λίγο αργότερα.

Στην βουλή το θέμα

Αρχικά υπήρξε σιωπή από το υπουργείο για το περιστατικό. Όμως στην συνέχεια υπήρξε αντίδραση.

Διενεργείται Ένορκη Διοικητική Εξέταση από την ΕΛΑΣ για το επεισόδιο που σημειώθηκε σε νυχτερινό κέντρο διασκέδασης στο Γκάζι με την εμπλοκή δύο ειδικών φρουρών ενώ της υπόθεσης έχει επιληφθεί και ο Συνήγορος του Πολίτη στον οποίο καλούνται να δώσουν εξηγήσεις.

Αυτό ανέφερε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Ραγκούση ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προσπάθησε να αποκρύψει το συμβάν.

«Ποτέ δεν υπήρξε άρνηση από την κυβέρνηση να διασαφηνιστεί οποιοδήποτε περιστατικό», αντέτεινε ο κ. Οικονόμου και προσέθεσε ότι για το συμβάν με τους δύο ειδικούς φρουρούς, ζητήθηκαν έγγραφες εξηγήσεις, διενεργείται ΕΔΕ, ενώ ενημερώθηκε και η Ανεξάρτητη Αρχή Συνήγορος του Πολίτη.

Όπως είπε ο κ. Οικονόμου, το περιστατικό κατά το οποίο ο ένας από τους δύο ειδικούς φρουρούς δέχθηκε επίθεση από 10 άγνωστα άτομα και τραυματίστηκε ενώ κατά την πτώση του στο έδαφος εκπυρσοκρότησε το όπλο του, δεν είχε σχέση με την υπηρεσιακή δραστηριότητα τους αλλά έγινε κατά την ώρα που ήταν εκτός υπηρεσίας και αφορούσε ιδιωτικές στιγμές τους.

Από την πλευρά του, ο κ Ραγκούσης χαρακτήρισε «θεσμικά, πολιτιστικά και πολιτισμικά απαράδεκτο» να υποβάλει όπως είπε, η αξιωματική αντιπολίτευση ερωτήματα προς τη κυβέρνηση που άπτονται του πυρήνα της λειτουργίας της ΕΛΑΣ και αυτή να παριστάνει ότι δεν ακούει.

«Δεν υιοθετήσαμε τις πληροφορίες και δεν είναι κακόβουλη η διάθεση μας», είπε ο κ. Ραγκούσης ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «επιχείρησε να αποκρύψει το πολύ σοβαρό αυτό συμβάν που έχει τεράστια πολιτική σημασία και την εκθέτει ανεπανόρθωτα γιατί αναβίωσε αποτυχημένους θεσμούς όπως αυτόν των ειδικών φρουρών».

«Καταργήθηκε ο θεσμός αυτός, γιατί ήταν ένας ρουσφετολογικός αρμός της εξουσίας και εσείς τον αναβιώσατε προσλαμβάνοντας αναξιοκρατικά 1.500 ειδικούς φρουρούς που δεν υπάγονται στο αμερόληπτο καθεστώς των εξετάσεων και του ΑΣΕΠ», συμπλήρωσε ο κ. Ραγκούσης.

Βεβαρημένο ποινικό παρελθόν

Όπως δημοσίευσε το tvxs.gr βεβαρημένο ποινικό παρελθόν για διάφορα αδικήματα διαπιστώθηκε πως είχαν αρκετοί από τους ειδικούς φρουρούς που προσελήφθησαν με fast track διαδικασίες στην ΕΛΑΣ στον πρόσφατο διαγωνισμό χωρίς ΑΣΕΠ, ενώ τρεις είχαν καταθέσει πλαστά πτυχία αγγλικών.

Η αρμόδια επιτροπή που ανέλαβε τον έλεγχο των στοιχείων που προσκομίστηκαν τμηματικά, ζήτησε μέσω των κατά τόπους αστυνομικών υπηρεσιών αντίγραφα των ποινικών μητρώων των διαγωνιζόμενων και προέκυψαν οι ψευδείς βεβαιώσεις, όπως και η πλαστότητα των δικαιολογητικών.

Πηγή tvxs.gr – real.gr

Για να μην χάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις, καθημερινά θα σας στέλνουμε στο email σας τις αναρτήσεις της ημέρας. Σας ευχαριστούμε που μας εμπιστεύεστε για την ενημέρωση σας!
Holler Box
Αρέσει σε %d bloggers: