Εθελοντική Ομάδα της Ηγουμενίτσας χωρίς “στέγη”

Εδώ και κάποια χρόνια είχε δημιουργηθεί μια εθελοντική ομάδα στην Ηγουμενίτσα που στεγαζόταν σε έναν χώρο στην Εστία. Εκεί πήγαιναν πολίτες πράγματα, όπως ρούχα, παπούτσια και άλλα είδη ώστε να δοθούν σε πολίτες της Ηγουμενίτσας που βρίσκονται σε δύσκολη οικονομική κατάσταση.

Όμως η Εστία ανακαινίζεται, έτσι και ο χώρος που στέγαζε την εθελοντική ομάδα. Η ομάδα απευθύνθηκε στον δήμο Ηγουμενίτσας, όπως λένε οι ίδιοι, και παρόλο που πήραν κάποιες υποσχέσεις στην πράξη δεν βρέθηκε κάποιος χώρος για να στεγαστούν.

Τι αναφέρουν όμως οι ίδιοι με ανάρτηση τους στην σελίδα που διατηρούν στο facebook;

Διαβάστε:

Ανακοίνωση από την εθελοντική ομάδα Ηγουμενίτσας Όλοι μαζί μπορούμε

Ο χώρος που τόσο καιρό χρησιμοποιήσαμε είναι δημόσιος , Ευχαριστούμε πολύ το Δήμο για την παραχώρηση! 

Καταφέρνουμε έτσι να βοηθάμε εθελοντικά τους συνανθρώπους μας και τους δημότες που έχουν ανάγκη!!!!

Δυστυχώς Όσο περνάνε οι μέρες λιγοστεύουν οι ελπίδες να βρεθεί λύση για την στέγαση της ομάδας μας. Έχουμε παράδοση στον εργολάβο τον χώρο στο ισόγειο της μαθητικής Εστίας, έναν χώρο που μας είχε δοθεί σε άθλια κατάσταση από τον Δήμο Ηγουμενίτσας και τον φτιάξαμε με τις δικές μας δυνάμεις.

Η χρονική περίοδος που μας ζητήθηκε να παραδώσουμε την αίθουσα της ομάδας είναι πολύ δύσκολη λόγω της απαγόρευσης των μετακινήσεων. Έτσι δεν μπορούσαμε να μεταφέρουμε αλλά ούτε να δώσουμε ρούχα και άλλα πράγματα σε ανθρώπους που τα είχαν ανάγκη.

Δυστυχώς δεν υπάρχει μέρος για να μεταφέρουμε όλα αυτά τα πράγματα ρούχα παιχνίδια και λοιπά που πολλοί συνδημότες μας μας έχουν φέρει ώστε να μπορέσουμε να τα δίνουμε στους συμπολίτες μας που τα έχουν ανάγκη.

Τις τελευταίες μέρες ακούσαμε πολλές υποσχέσεις από τους τοπικούς άρχοντες που δυστυχώς δεν επαληθεύτηκαν.

Προς μεγάλη μας έκπληξη, δεχόμαστε ανελέητο πόλεμο και βρίσκουμε κλειστές πόρτες, όπου και αν απευθύνθηκαμε σχετικά με την συνέχιση λειτουργιας της ομάδας, χωρίς να καταλαβαίνουμε το γιατι.

Η προσφορά ρουχισμού και υποδημάτων καθώς και λευκών ειδών, σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη, είναι τεράστια, το μαρτυρούν άλλωστε και οι φωτογραφίες που έχουμε στη διάθεσή μας.

Θεωρουμε άδικη και κατακριτέα την κίνηση αυτή και απαιτούμε να συνεχίσουμε την ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ προσφορά μας όπως κάνουμε τόσα χρόνια !Πάρα πολλά πράγματα τα οποία βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση κινδυνεύουν να πεταχτούν ως άχρηστα.

Για να μην χάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις, καθημερινά θα σας στέλνουμε στο email σας τις αναρτήσεις της ημέρας. Σας ευχαριστούμε που μας εμπιστεύεστε για την ενημέρωση σας!
Holler Box