Δ. Παπαδημούλης: Ερώτηση στην Κομισιόν για τις επενδύσεις σε Ελλάδα – ΠΓΔΜ

Ερώτηση προς την Κομισιόν κατέθεσε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, με θέμα τις επενδύσεις σε Ελλάδα και FYROM, σε συνέχεια της επικύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Όπως σημειώνεται σε γραπτή ανακοίνωση, ο κ. Παπαδημούλης κατέθεσε την ερώτηση με αφορμή τις πρόσφατες σχετικές δηλώσεις περί αύξησής τους εκ μέρους του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (EBRD) Pierre Heilbronn.

Στην ερώτησή του ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου επισημαίνει ότι «η EBRD σκοπεύει να επενδύσει 900 εκατ. ευρώ ετησίως τα επόμενα τρία χρόνια στα Δυτικά Βαλκάνια, σύμφωνα με τον Αντιπρόεδρό της», ο οποίος «αναφέρθηκε ιδιαίτερα σε ενδεχόμενα διασυνοριακά έργα στον τομέα της ενέργειας και των μεταφορών, που θα μπορούσαν να τονώσουν τις οικονομίες των δύο χωρών».

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ρωτά την Επιτροπή «με ποιον τρόπο εκτιμά πως θα επηρεάσει η Συμφωνία των Πρεσπών τους ρυθμούς ανάπτυξης, τις επενδύσεις και την μείωση των περιφερειακών ανισοτήτων στα Δυτικά Βαλκάνια, και ιδιαίτερα σε Ελλάδα και FYROM», «μέσω ποιων εργαλείων και μηχανισμών μπορεί η Επιτροπή να συμβάλλει στις επενδύσεις στην περιοχή», και τέλος ζητά να μάθει «τι επενδυτικά προγράμματα και κονδύλια θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν προς αυτή την κατεύθυνση εκ μέρους της ΕΕ μέχρι το 2020, αλλά και στο πλαίσιο του Πολυετούς Δημοσιονομικού Πλαισίου 2020-2027».

dikaiologitika.gr
Author:

You May Also Like

Αρέσει σε %d bloggers: