Δ. Μακεδονία – Στ. Κωνσταντινίδης: «Δεν πρέπει να φοβίζουν οι εξελίξεις στην ενέργεια»

Δ. Μακεδονία – Στ. Κωνσταντινίδης: «Δεν πρέπει να φοβίζουν οι εξελίξεις στην ενέργεια»

Η τεχνογνωσία στο χώρο της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας σε συνδυασμό με τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής, αλλά και ο «γόνιμος» διάλογος που θα πρέπει να υπάρξει, μπορούν σύμφωνα με το βουλευτή Κοζάνης της ΝΔ, Στάθη Κωνστανίδη να αντιστρέψουν τις ανησυχίες που δημιουργήθηκαν από το στόχο που έθεσε η Κυβέρνηση και πρωθυπουργός για απεξάρτηση της χώρας από το λιγνίτη το 2028.

«Δεν πρέπει να φοβηθούμε από τις εξελίξεις», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κωνσταντινίδης και ανέφερε ότι κατά την άποψή του θα συνεχίσει να λειτουργεί και μετά το 2028 η 5η Μονάδα του ΑΗΣ Πτολεμαϊδας, αρκεί όπως επισήμανε να λειτουργεί  σε συνδυασμό και με άλλο καύσιμο.

Παράλληλα όπως επισήμανε θα πρέπει η Δυτική Μακεδονία να προετοιμαστεί επιτέλους με ένα ολοκληρωμένο ειδικό αναπτυξιακό σχέδιο, το οποίο δεν υπήρξε και έπρεπε ήδη να υπάρχει γιατί η περιοχή είχε ήδη μπει τα τελευταία χρόνια στη μεταλιγνιτική περίοδο.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ –  Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης

www.ert.gr

Πηγή: ert.gr
Author:

Θωμάς Νασιάδης
Για να μην χάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις, καθημερινά θα σας στέλνουμε στο email σας τις αναρτήσεις της ημέρας. Σας ευχαριστούμε που μας εμπιστεύεστε για την ενημέρωση σας!
Holler Box
Αρέσει σε %d bloggers: