Δύο 10χρονοι μαθητές βρήκαν πορτοφόλι και το παρέδωσαν

Υποδείγματα ήθους αποτελούν δύο λιλιπούτειοι μαθητές της Ε΄τάξης του 1ου Δημοτικού σχολείου στην περιοχή του Κρουσώνα στο Ηράκλειο, οι οποίοι βρήκαν στον δρόμο ένα πορτοφόλι ενώ επέστρεφαν στο σπίτι τους μετά το τέλος των μαθημάτων και το παρέδωσαν δίχως να μπουν στον πειρασμό.

Τα δύο 10χρονα παιδιά, ο Μιχάλης Λυδάκης και ο Μανόλης Παραχεράκης άνοιξαν το πορτοφόλι που βρήκαν στην πλατεία της Αγίας Τριάδας και είδαν ότι περιείχε 50 ευρώ και προσωπικά αντικείμενα, όχι όμως και την ταυτότητα του κατόχου, με συνέπεια να μην μπορούν να τον ειδοποιήσουν. Σκέφτηκαν, όμως, να το αφήσουν στο μίνι μάρκετ της περιοχής ώστε να μπορέσει να το βρει αν το αναζητήσει.

Όταν η καλή τους πράξη έγινε γνωστή από τον ιδιοκτήτη του καταστήματος στο σχολείο τους, η διευθύντρια Ευτυχία Νιράκη τους έδωσε δημόσια συγχαρητήρια για την τιμιότητα και την αξιοπρέπειά τους, ενώ ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας έστειλε συγχαρητήριες επιστολές τόσο στους γονείς των δύο μαθητών, όσο και στην διεύθυνση του σχολείου.

πηγη protothema.gr

Για να μην χάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις, καθημερινά θα σας στέλνουμε στο email σας τις αναρτήσεις της ημέρας. Σας ευχαριστούμε που μας εμπιστεύεστε για την ενημέρωση σας!
Holler Box