Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Δύο Κέντρα Ημέρας στην Θεσπρωτία – Δήλωση Γιόγιακα

Η δημιουργία δύο Κέντρων Ημέρας στη Θεσπρωτία για τη φροντίδα ατόμων με αυτισμό και Αλτσχάιμερ περιλαμβάνεται στην πρόσκληση του Υπουργείου Υγείας για την επιλογή φορέων οι οποίοι θα αναλάβουν να λειτουργήσουν συνολικά 14 μονάδες ψυχικής υγείας σε διάφορες Περιφέρειες της χώρας.

Η πρώτη μονάδα στη Θεσπρωτία αφορά τη λειτουργία Κέντρου Ημέρας για Αυτισμό για παιδιά, έφηβους και νεαρούς ενήλικες που πάσχουν από διαταραχές του αυτιστικού φάσματος ενώ το άλλο Κέντρο Ημέρας θα φιλοξενεί ενήλικες με Αλτσχάιμερ και άλλες συναφείς διαταραχές. O αριθμός των ωφελούμενων που θα μπορεί να εξυπηρετήσει – σε κάθε περίπτωση χωρίς οικονομική επιβάρυνση – το κάθε Κέντρο Ημέρας θα εξαρτηθεί από τον αριθμό και τη σύνθεση της θεραπευτικής του ομάδας καθώς και από το είδος των θεραπευτικών πράξεων που θα διενεργούνται σε αυτό. Ο προϋπολογισμός της 4μηνης προετοιμασίας και της λειτουργίας των δύο ημερήσιων κέντρων κατά τους πρώτους 18 μήνες ανέρχεται αθροιστικά στις 650.000 ευρώ. Η χρηματοδότηση προέρχεται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας στο πλαίσιο της Δράσης «Μεταρρύθμιση των Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας».

«Ύστερα από το Οικοτροφείο στους Φιλιάτες για ενήλικες με σοβαρές ψυχικές διαταραχές ή νοητική υστέρηση, έρχεται η απόφαση να λειτουργήσουν στον τόπο μας δύο ακόμα εξειδικευμένες μονάδες προκειμένου παιδιά, νεαροί και ηλικιωμένοι συμπολίτες μας να αποκτήσουν καλύτερη πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες ψυχικής υγείας. Ευχαριστώ θερμά τον Υφυπουργό Υγείας Δημήτρη Βαρτζόπουλο ο οποίος από την επίσκεψή του τον περασμένο Ιούλιο στους Φιλιάτες είχε δεσμευθεί ότι θα ενισχύσει τις δομές ψυχικής υγείας της Θεσπρωτίας», δήλωσε ο Βασίλης Γιόγιακας.