Δύο Γαλάζιες Σημαίες στην Θεσπρωτία Επτά στην Πρέβεζα

Ολοκληρώθηκε σήμερα το πρωί στην Χαλκιδική με την συμμετοχή εκπροσώπων του Ιδρύματος για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση (Foundation for Environmental Education – FEE) η επίσημη τελετή ανακοίνωσης των ακτών και των μαρίνων που βραβεύτηκαν με την Γαλάζια Σημαία. Συνολικά βραβεύτηκαν 3.462 ακτές και 660 μαρίνες σε όλο τον κόσμο Η Ελλάδα κατατάσσεται τρίτη χώρα παγκοσμίως με 430 ελληνικές ακτές και 9 μαρίνες για το 2016. Η σημερινή εκδήλωση είναι ένα ιστορικό γεγονός για την Ελλάδα αφού, μέχρι το 2015, η ανακοίνωση των «Γαλάζιων Σημαιών» για τις 50 χώρες που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα γινόταν κάθε χρονιά με δελτίο τύπου από την έδρα του FEE στην Δανία. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ανακοινώθηκαν από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), Εθνικό Χειριστή του Διεθνούς Προγράμματος «Γαλάζια Σημαία» στη χώρα μας, οι βραβεύσεις ακτών και μαρινών με «Γαλάζια Σημαία» για το 2016. Υπογραμμίζεται ότι με 430 βραβευμένες ακτές, η Ελλάδα το 2016 διατήρησε την 3η θέση παγκοσμίως ανάμεσα σε 50 χώρες. Πρώτος στην Ελλάδα αναδείχθηκε φέτος, με 52 σημαίες, ο νομός Χαλκιδικής. Η Διεθνής Επιτροπή βράβευσε φέτος 3.462 ακτές, 660 μαρίνες και 21 τουριστικά σκάφη σε όλο τον κόσμο (η βράβευση σκαφών πραγματοποιείται για πρώτη φορά από το ίδρυμα) Για την Ήπειρο συνολικά βραβεύτηκαν 9 ακτές. Επτά στον Νομό Πρέβεζας και δύο στον Νομό Θεσπρωτίας.

Συγκεκριμένα, στον Νομό Πρέβεζας Γαλάζια Σημαία θα φέρουν οι ακτές:  Κυανή- Μονολίθι- Τσούκες- Πλατάνια -Μέγα Άμμος -Λούτσα- Βάλτος

Στην Θεσπρωτία: Δρέπανο -Μέγα Άμμος

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Για να μην χάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις, καθημερινά θα σας στέλνουμε στο email σας τις αναρτήσεις της ημέρας. Σας ευχαριστούμε που μας εμπιστεύεστε για την ενημέρωση σας!
Holler Box