Δωρεάν όλες οι δημόσιες συγκοινωνίες στο Λουξεμβούργο

Από σήμερα, Κυριακή 1η Μαρτίου, κανένας Ευρωπαίος πολίτης, αλλά και τουρίστες τρίτων κρατών, δεν χρειάζεται να εκδώσει εισιτήριο για να χρησιμοποιήσει τα μέσα μαζικής μεταφοράς στο Λουξεμβούργο.

Όποιο μέσο μεταφοράς (τρένο, τραμ ή λεωφορείο) και να επιλέξουν για τις μετακινήσεις τους οι πολίτες του Λουξεμβούργου αλλά και πολίτες άλλων κρατών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, από σήμερα είναι δωρεάν.

Το Λουξεμβούργο αποφάσισε να γίνει η πρώτη χώρα όπου τα μέσα μεταφοράς του θα είναι δωρεάν για τους πάντες, με σκοπό να μειώσει τις μετακινήσεις των πολιτών με τα αυτοκίνητα και να αυξήσει την αγοραστική δύναμη των πολιτών.

Στη γειτονική Γαλλία 35 πόλεις εφαρμόζουν το ίδιο μέτρο, όμως το Λουξεμβούργο, των 600.000 κατοίκων, γίνεται η πρώτη χώρα που εφαρμόζει τη δωρεάν χρήση των δημοσίων μέσων μαζικής μεταφοράς, σε εθνικό επίπεδο.

Πηγή dikaiologitika.gr

Για να μην χάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις, καθημερινά θα σας στέλνουμε στο email σας τις αναρτήσεις της ημέρας. Σας ευχαριστούμε που μας εμπιστεύεστε για την ενημέρωση σας!
Holler Box
Αρέσει σε %d bloggers: