Δυσλειτουργία στο Σχολείο δεύτερης ευκαιρίας καταγγέλλουν εκπαιδευόμενοι του ΣΔΕ Άρτας

Δυσλειτουργία στο Σχολείο δεύτερης ευκαιρίας καταγγέλλουν εκπαιδευόμενοι του ΣΔΕ ΆρταςΜε επιστολή τους προς το υπουργείο Παιδείας εκπαιδευόμενοι του σχολείου δεύτερης ευκαιρίας του ΣΔΕ Άρτας και του τμήματος Φιλιππιάδας επισημαίνουν τις ελλείψεις σε προσωπικό με αποτέλεσμα να μην γίνονται όλα τα μαθήματα. Αναλυτικά η επιστολή:
Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
Οι εκπαιδευόμενοι του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Αρτας και του τμήματος του ΣΔΕ Άρτας στην Φιλιππιάδα αποφασίσαμε να σας αποστείλουμε την παρούσα επιστολή προκειμένου να σας εκφράσουμε την έντονη ανησυχία μας για το γεγονός ότι δεν έχουν ξεκινήσει κανονικά όλα τα μαθήματα για την φετινή σχολική χρονιά.
Συγκεκριμένα τα μόνα μαθήματα που γίνονται από την αρχή της χρονιάς είναι η πληροφορική, η πολιτισμική – αισθητική αγωγή, η ελληνική γλώσσα και τα πρότζεκτ στα τρία τμήματα εκπαιδευομένων του ΣΔΕ Άρτας (δύο τμήματα Α΄κύκλου και ένα τμήμα Β΄ κύκλου) και η πληροφορική και τα πρότζεκτ στα τρία τμήματα εκπαιδευομένων του τμήματος Φιλιππιάδας (δύο τμήματα Α΄ κύκλου και ένα τμήμα Β΄ κύκλου) Σημειώνουμε δε ότι το μάθημα της ελληνικές γλώσσας στο ΣΔΕ Άρτας διδάσκεται από εθελοντή εκπαιδευτή.
Όπως ήδη γνωρίζετε, οι εκπαιδευόμενοι στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας είμαστε ενήλικες με πολλές οικογενειακές και επαγγελματικές υποχρεώσεις και το γεγονός ότι δεν γνωρίζουμε πότε θα αρχίσει η κανονική λειτουργία του εκπαιδευτικού έτους παρά το προχωρημένο του χρόνου, μας δημιουργεί προβλήματα και ανησυχούμε μήπως δεν μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε τις εκπαιδευτικές μας υποχρεώσεις.
Χρειαζόμαστε το απολυτήριο για να μπορέσουμε να βρούμε εργασία, να κατοχυρώσουμε τα επαγγελματικά μας δικαιώματα και να συνεχίσουμε τις σπουδές μας στο Εσπερινό Γενικό Λύκειο και στο Εσπερινό Επαγγελαμτικό Λύκειο και γι΄ αυτό το λόγο θα πρέπει εγκαίρως να αποκτήσουμε τον απολυτήριο τίτλο.
Επιπλέον. αρκετοί από εμάς δεν έχουμε την δυνατότητα αν και άνεργοι να συμμετέχουμε σε προγράμματα του ΟΑΕΔ ακριβώς γιατί δεν διαθέτουμε τον απολυτήριο τίτλο του Γυμνασίου. Η όποια καθυστέρηση στην επαρκή στελέχωση του σχολείου μας με όλες τις ειδικότητες εκπαιδευτών προκαλεί μόνο προβλήματα και θα οδηγήσει για μια ακόμη χρονιά σε ένα επιβαρυμένο ωρολόγιο πρόγραμμα ή στην χειρότερη περίπτωση σε παράταση του σχολικού έτους.
Οι εκπαιδευόμενοι του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας και του Τμήματος Φιλιππιάδας ζητάμε να ξεκινήσει άμεσα η στελέχωση του σχολείου μας με εκπαιδευτικό προσωπικό.
Σας παρακαλούμε όπως λάβετε σοβαρά υπόψη το αίτημα μας και αναμένουμε την απάντηση σας.
Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Για να μην χάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις, καθημερινά θα σας στέλνουμε στο email σας τις αναρτήσεις της ημέρας. Σας ευχαριστούμε που μας εμπιστεύεστε για την ενημέρωση σας!
Holler Box