Διεθνής Ημέρα Αρχείων 2019 Τα ΓΑΚ Θεσπρωτίας υποδέχονται το κοινό

Διεθνής Ημέρα Αρχείων 2019 Τα ΓΑΚ Θεσπρωτίας υποδέχονται το κοινό

Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Αρχείων, τα ΓΑΚ Θεσπρωτίας (όπως μετονομάστηκε το Τοπικό Αρχείο Παραμυθιάς) θα υποδεχθούν το κοινό και θα το ξεναγήσουν στις συλλογές τους. 
Η Διεθνής Ημέρα Αρχείων (9 Ιουνίου), που καθιερώθηκε το 2007 με απόφαση του Διεθνούς Συμβουλίου Αρχείων, είναι ημέρα γιορτής όχι μόνο για τη διεθνή αρχειακή και επιστημονική κοινότητα, αλλά για όλους τους πολίτες, γιατί τα αρχεία είναι η μνήμη κάθε τόπου και των ανθρώπων του. Αποτελούν δημόσιο αγαθό και χάρη σ’ αυτά εμπλουτίζονται οι γνώσεις μας για την ανθρώπινη κοινωνία.
Τα ΓΑΚ προσκαλούν τους πολίτες να τα επισκεφτούν στο φιλόξενο χώρο τους, στο κτήριο του Παλιού Διοικητηρίου, όπου θα ξεναγηθούν στους μοναδικούς θησαυρούς του αρχείου, θα δουν σπάνια τεκμήρια που φυλάσσονται εκεί και παράλληλα θα ενημερωθούν για τις πολλές και ποικίλες δραστηριότητες της υπηρεσίας, για τα εκπαιδευτικά προγράμματα, τις εκδηλώσεις, τις συνεργασίες με άλλους φορείς κ.λ.π. 
Θέμα της φετικής Ημέρας Αρχείων ορίσαμε να είναι «Αναμνήσεις από το Α΄, Β΄ και Γ΄Δημοτικό Σχολείο Παραμυθιάς». Στον χώρο του Αναγνωστηρίου οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να ξεφυλλίσουν Μαθητολόγια και διάφορα υπηρεσιακά βιβλία, τετράδια και φωτογραφίες από τα τρία Δημοτικά σχολεία της Παραμυθιάς.

Η έκθεση του αρχειακού υλικού θα διαρκέσει από τη Δευτέρα 10 Ιουνίου μέχρι την Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019 (τηλ. 2666022712 -επισκέψεις 9:00-12:00)

Για να μην χάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις, καθημερινά θα σας στέλνουμε στο email σας τις αναρτήσεις της ημέρας. Σας ευχαριστούμε που μας εμπιστεύεστε για την ενημέρωση σας!
Holler Box