Διαμαρτυρία του δήμου Ηγουμενίτσας για την κατάργηση εφημεριών στο ΚΥ Μαργαριτίου

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας με αφορμή την κατάργηση των εφημεριών του Κέντρου Υγείας Μαργαριτίου έβγαλε ανακοίνωση για να εκφράσει την έντονη αντίρρηση του και προειδοποιεί ότι θα προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες για να αλλάξει η απόφαση αυτή. Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Για άλλη μια φορά λαμβάνονται αποφάσεις ερήμην των τοπικών κοινωνιών και των θεσμικών φορέων. Η ίδια τακτική του «ράβε – ξήλωνε» που προσπαθεί να εφαρμόσει η Κυβέρνηση στη διαχείριση των απορριμμάτων, εφαρμόζεται πλέον και στην Υγεία,  από τους κυβερνητικούς αξιωματούχους της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

Η απόφαση τους να καταργήσουν τις εφημερίες στο Κέντρο Υγείας Μαργαριτίου της Π.Ε. Θεσπρωτίας κατά τους θερινούς μήνες, με σκοπό την ενίσχυση του Κέντρου Υγείας Πάργα της Π.Ε. Πρεβέζης, θέτει σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή των πολιτών και των επισκεπτών των Δημοτικών Ενοτήτων Μαργαριτίου, Συβότων και Πέρδικας του Δήμου Ηγουμενίτσας.

Πρόκειται για μία απόφαση αναποτελεσματική, μη ρεαλιστική, η οποία θα μπορούσε να αποφευχθεί αν υπήρχε ολοκληρωμένος σχεδιασμός.

Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννης Λώλος με έγγραφο του καλεί την Διοίκηση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση της, που ουσιαστικά μεταφέρει το πρόβλημα από την μία περιοχή στην άλλη και καθιστά τους Δημότες και τους επισκέπτες του Δήμου Ηγουμενίτσας πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Τονίζει επίσης ότι σε αντίθετη περίπτωση θα προβεί σε κάθε νόμιμη ενέργεια για μη εφαρμογή της εν λόγω απόφασης.

Τέλος, καλεί όλους τους θεσμικούς φορείς και τους εκπροσώπους του τόπου να καταδικάσουν τόσο την ίδια την απόφαση όσο και τέτοιου είδους πρακτικές.

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Για να μην χάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις, καθημερινά θα σας στέλνουμε στο email σας τις αναρτήσεις της ημέρας. Σας ευχαριστούμε που μας εμπιστεύεστε για την ενημέρωση σας!
Holler Box