Διάλογο & λύσεις ζητούν οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς

Κοινό αίτημα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς, διατύπωσαν τα σωματεία του χώρου.

Συγκεκριμένα, συνυπογράφουν το κοινό κείμενο: Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθήνας (ΣΕΛΜΑ), Σωματείο Εργαζομένων ΣΤΑ.ΣΥ., Σύλλογος Εργαζομένων Τραμ(ΣΕΤ), Σωματείο Ηλεκτροδηγών Αττικό Μετρό(ΣΗΑΜ), Σωματείο Ηλεκτροδηγών Τραμ(ΣΗΤΑ), Συνδικάτο Πρώτη Γραμμή, Σωματείο Εργαζομένων Ηλεκτροδηγών Αθηνών-Πειραιώς(ΣΕΗΗΣΑΠ), Σωματείο Εργαζομένων Κέντρου Ελέγχου(ΣΕΚΕΛΜΑ). Αποδέκτης είναι το Υπουργείο Μεταφορών, από το οποίο ζητείται η έναρξη διαλόγου για την επίλυση των προβλημάτων.

Tα σωματεία αναφέρουν ότι: «Οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς διαμαρτυρόμαστε και εκφράζουμε την αντίθεση μας και τις ανησυχίες μας για την συνεχιζόμενη απαξίωση των δομών και των υποδομών του μέσου, όπως αυτές προκύπτουν από την έλλειψη σε προσωπικό, υλικά και ανταλλακτικά.

Ζητάμε από την πολιτική ηγεσία των υπουργείων μεταφορών, του υπουργείου οικονομικών, καθώς και από το υπερταμείο, λύσεις και απαντήσεις, προκειμένου να εξασφαλιστεί στο ακέραιο η απρόσκοπτη παροχή συγκοινωνιακού έργου, φθηνό για τους πολίτες, ασφαλές, αξιόπιστο, διατηρώντας την μορφή κοινωνικού αγαθού όπως αρμόζει άλλωστε σε κάθε πολιτισμένο κράτος.

Είμαστε ανοιχτοί σε διάλογο για την επίλυση των προβλημάτων και αναμένουμε κάλεσμα από τους παραπάνω εμπλεκομένους φορείς τις επόμενες ημέρες.
Τα αιτήματα μας είναι:
1. Έλλειψη προσωπικού.
2. Έλλειψη υλικών ανταλλακτικών.
3. Οργανόγραμμα».

www.ert.gr

ert.gr
Author:

Νάσος Μπράτσος

You May Also Like

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: