Δημοσιογράφος σε Μητσοτάκη: Λέτε ψέματα! Μητσοτάκης: Δεν θα με προσβάλεις στο Μαξίμου! (βίντεο)

«Πότε θα σταματήσετε να λέτε ψέματα για τα pushbacks;» ρώτησε δημοσιογράφος – «Δε θα με προσβάλεις. Μιλάω τώρα, δε θα με διακόπτεις» απάντησε ο Μητσοτάκης

Σοβαρό επεισόδιο σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της κοινή συνέντευξης Τύπου του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρωθυπουργό της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε. Ο πρωθυπουργός έχασε τη ψυχραιμία του όταν Ολλανδή δημοσιογράφος κατηγόρησε δημόσια τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι λέει ψέματα για τις παράνομες επαναπροωθήσεις των προσφύγων.

«Πότε θα σταματήσετε να λέτε ψέματα για τα pushbacks; Είναι σαν μία ναρκισσιστική κακοποίηση. Γιατί δεν είστε ειλικρινής; Πείτε ότι κάνετε βίαια, βάρβαρα pushbacks» σημείωσε μεταξύ άλλων η δημοσιογράφος Ίνγκεμποργκ Μπέγκελ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά το πρώτο σοκ, απάντησε έντονα: «Δε θα έρχεσαι εδώ και να με προσβάλεις. Είμαι ξεκάθαρος; Μιλάω τώρα, Δε θα με διακόπτεις» σημείωσε.

Ειδικότερα, η Ολλανδή δημοσιογράφος Ίνγκεμποργκ Μπέγκελ έκανε την εξής ερώτηση:

«Πρωθυπουργέ Μητσοτάκη, πότε επιτέλους θα σταματήσετε να λέτε ψέματα; Ψέματα για τις επαναπροωθήσεις, ψέματα για το τι γίνεται με τους πρόσφυγες στην Ελλάδα, σας παρακαλώ μην προσβάλλετε την νοημοσύνη τόσο την δική μου όσο και των άλλων δημοσιογράφων στον κόσμο. Υπάρχουν ατράνταχτα στοιχεία που επιμένετε να αρνείστε και να ψεύδεστε. Αυτό είναι σαν μια ναρκισσιστική κακοποίηση. Γιατί δεν είστε ειλικρινής; Γιατί δεν λέτε “οι Βρυξέλλες μας άφησαν μόνους, περιμέναμε για έξι χρόνια, κανείς δεν έκανε κάτι και ναι κάνω σκληρές, βάρβαρες επαναπροωθήσεις”. Γιατί σταματήσατε να χτυπάτε την πόρτα των Βρυξελλών;».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε ως εξής:

«Δε θα δεχτώ να προσβάλετε εμένα σε αυτό το γραφείο ή τους Έλληνες πολίτες με κατηγορίες και εκφράσεις που είναι δεν υποστηρίζονται από γεγονότα όταν αυτή η χώρα αντιμετωπίζει μία προσφυγική κρίση με μεγάλη ένταση και σώζει χιλιάδες ανθρώπους στη θάλασσα. Το κάνουμε αυτό κάθε μέρα».

«Να ρίξετε την ευθύνη σε αυτούς που εργαλειοποιούν το προσφυγικό και στέλνουν πολίτες από μία ασφαλή χώρα, την Τουρκία. Η ζωή τους δεν κινδυνεύει. Έχουμε σκληρή αλλά δίκαια πολιτική στο προσφυγικό».

Στη συνέχεια ο Έλληνας πρωθυπουργός ανέβασε ακόμα περισσότερο τους τόνους και απευθυνόμενη στην Ολλανδή δημοσιογράφο είπε: «Έχετε επισκεφτεί τα καινούργια καμπ στα νησιά; Έχετε πάει στη Σάμο;».

«Ναι έχω πάει» απάντησε η δημοσιογράφος.

«Όχι, δεν έχεις πάει» ανέφερε με πρωτοφανές ύφος και υψώνοντας τη φωνή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης και συνέχισε: «Κοίτα, δε θα έρχεσαι εδώ σε αυτό το κτίριο και να με προσβάλεις. Είμαι ξεκάθαρος; Μιλάω τώρα, δε θα με διακόπτεις, σε άκουσα πολύ προσεκτικά».

πηγη avgi.gr

φωτο (INTIME NEWS/ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΖΑΜΑΡΟΣ)

Για να μην χάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις, καθημερινά θα σας στέλνουμε στο email σας τις αναρτήσεις της ημέρας. Σας ευχαριστούμε που μας εμπιστεύεστε για την ενημέρωση σας!
Holler Box