Δημοπρατούνται το Ιστορικό Δημαρχείο Άρτας και το Δημοτικό Τουριστικό Περίπτερο

Δημοπρατείται στις 24 Μαρτίου το Ιστορικό Δημαρχείο Άρτας.

Ένα ακόμη έργο που είχε οραματιστεί ο Δήμος Αρταίων, μπαίνει σε φάση υλοποίησης. Πρόκειται για την αποκατάσταση του διατηρητέου Ιστορικού Δημαρχείου της πόλης μας, που πλέον μπήκε σε φάση δημοπράτησης. 

Το συγκεκριμένο έργο, προϋπολογισμού 2.5,εκ. ευρώ με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, περιλαμβάνει εργασίες αποκατάστασης, αναπαλαίωσης και αξιοποίησης. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αξιοποίηση του Ιστορικού Δημαρχείου αποτελεί ένα όραμα της Δημοτικής Αρχής και έχει σαν στόχο να παραδοθεί στην κοινωνία ένα διατηρητέο, ιστορικό κτίριο δείγμα πολιτισμού της Άρτας, ενώ θα λειτουργήσει ως πολυχώρος για πολιτιστικές και τουριστικές χρήσεις. Επίσης βάσει της διαθήκης του ευεργέτη Αλεξάνδρου Ζάρα θα δημιουργήσει και ένα χώρος ως Γραφείο Δημάρχου.

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του Δημάρχου Αρταίων, Χρήστου Τσιρογιάννη:

«Η δημοπράτηση του ιστορικού δημαρχείου της πόλης μας, είναι ένα έργο με ιστορική και συμβολική αξία. Το παλιό μας Δημαρχείο, όπως συνηθίζουμε να το λέμε, έχει συνδεθεί με την ιστορία, τον πολιτισμό και την αρχιτεκτονική της πόλης μας και για αυτό έπρεπε να το σώσουμε από την λήθη. Στόχος μας, δεν είναι απλά η αποκατάστασή του, αλλά η αξιοποίησή του. Με τον τρόπο αυτό, τα επόμενα χρόνια οι Αρτινοί θα διαθέτουν ένα ακόμη ζωντανό κύτταρο πολιτισμού και ένα σημείο αναφοράς μέσα στην πόλη». 

Δημοπρατείται στις 20 Μαρτίου το Δημοτικό Τουριστικό Περίπτερο.

Η Αναπτυξιακή Επιχείρηση του Δήμου Αρταίων (Α.Δ.Α.Ε Ο.Τ.Α) θέτει σε διαδικασία δημοπρασίας το Δημοτικό Τουριστικό Περίπτερο  στον Προφήτη Ηλία. 

Η εκμίσθωση θα γίνει με δημοπρασία με πλειοδοτικό τρόπο και θα διεξαχθεί στα Γραφεία της Επιχείρησης, που βρίσκονται στον Εκθεσιακό χώρο του Δήμου Αρταίων ενώπιον του Διοικητικού Συμβουλίου, την Παρασκευή  20 Μαρτίου 2020 και ώρα 14:00 μ.μ.

Η διάρκεια της μίσθωσης ορίζεται δώδεκα (12) χρόνια και θα αρχίσει την ημέρα υπογραφής της σύμβασης ενώ το ελάχιστο όριο πρώτης προσφοράς ορίζεται το ποσό των 700,00  ευρώ.

Το μίσθιο θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά και μόνον για την λειτουργία Καφετέριας, Ζαχαροπλαστείου και Εστιατορίου.

Η παρούσα διακήρυξη έχει δημοσιευτεί στο τοπικό τύπο άλλα και στην ιστοσελίδα της ΑΔΑΕ ΟΤΑ (www.adaeota.gr). 

«Θέλουμε να αποκτήσει ζωή ξανά το Δημοτικό Τουριστικό Περίπτερο για αυτό και το βγάζουμε σε δημοπρασία, ελπίζουμε να δηλωθεί ενδιαφέρον για ένα χώρο που άλλοτε αποτελούσε πόλο έλξης για Αρτινούς και επισκέπτες»  ανέφερε σε δήλωσή του ο Πρόεδρος της Α.Δ.Α.Ε ΟΤΑ, Μιχάλης Κοτσαρίνης. 

Για να μην χάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις, καθημερινά θα σας στέλνουμε στο email σας τις αναρτήσεις της ημέρας. Σας ευχαριστούμε που μας εμπιστεύεστε για την ενημέρωση σας!
Holler Box
Αρέσει σε %d bloggers: