Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Δεν συνηθίζεται ένας πολίτης να κάθεται σε θέσεις επίσημων

Να ξεκαθαρίσουμε από την αρχή: ένας απλός πολίτης έχει κάθε δικαίωμα να προσκαλεί έναν άλλον απλό πολίτη να πάει στο σπίτι του, να βγουν για καφέ, να κάνουν ότι θέλουν. Και κανείς δεν μπορεί να τους κρίνει.

Όμως το να στρογγυλοκάθεται ο απλός πολίτης σε θέσεις που προορίζονται για θεσμικούς παράγοντες δημιουργεί κάποια προβληματάκια…. έχουμε δεχθεί αρκετά τηλέφωνα από απλούς πολίτες που ρωτούν αν αυτοί πήγαιναν να καθίσουν στην πρώτη μάλιστα σειρά των θέσεων για θεσμικούς αν θα τους το επέτρεπαν….. την απάντηση νομίζω την ξέρουμε όλοι.

Βέβαια, πολλοί θεσμικοί, έσπευσαν αυτόν τον πολίτη να τον χαιρετίσουν. Είναι κακό ένας θεσμικός να χαιρετάει έναν πολίτη; Είναι κακό ένας πολιτικός να χαιρετάει έναν πολίτη; Όχι φυσικά. Αλλά αν αυτός ο πολίτης δεν είναι ακριβώς ένας απλός πολίτης αλλά εμπεριέχει συμβολισμούς, όπως αυτούς της βασιλείας, τότε οι θεσμικοί πολιτικοί δεν τρέχουν να τον χαιρετίσουν δημόσια, όταν μάλιστα βρίσκεται σε χώρο που δεν θα έπρεπε να βρίσκεται. Και αν απλά ήθελαν να λειτουργήσουν με αστική ευγένεια, θα μπορούσαν απλά να γυρίσουν την πλάτη.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο έμπειρος Δένδιας…. Σταμάτησε τις χαιρετούρες 2 μέτρα μακριά!!! Όταν κάποιοι έβγαζαν φωτογραφίες με τον απλό πολίτη….

Και ο Μάριος Κάτσης ο οποίος στην αναπαράσταση της ανατίναξης του Κουγκίου δεν κάθισε στις θέσεις των επίσημων.

Βέβαια, να σημειώσουμε ότι πολλοί θεσμικοί βρέθηκαν σε άβολη και αμήχανη θέση συμπεριφοράς απέναντι στο απρόσμενο γεγονός.

Με αστική ευγένεια λοιπόν θα έπρεπε οι διοργανωτές να του πουν ότι μπορεί να παρακολουθήσει τις εκδηλώσεις των εορτών Σουλίου από εκεί που τις παρακολούθησαν και όλοι οι υπόλοιποι απλοί πολίτες.