Δείτε τα βίντεο της φιλαρμονικής Φιλιατών που πήραν το πρώτο βραβείο

Δείτε τα βίντεο της φιλαρμονικής Φιλιατών που πήραν το πρώτο βραβείο
Πρόκειται για το 1ο βραβείο που απέσπασε η Φιλαρμονική Δήμου Φιλιατών, σε συνεργασία με το 2ο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Φιλιατών Θεσπρωτίας. Το 1ο βραβείο σε Ευρωπαϊκό διαγωνισμό μουσικής που υλοποιήθηκε μέσω της πλατφόρμας E- Twinning, με τίτλο  ‘’Together In Concert’’, ο οποίος έληξε με την ανάδειξη του νικητή, την 21 Δεκεμβρίου 2016.

Βασικός σκοπός του προγράμματος ήταν η δημιουργία καλλιτεχνικού δίαυλου επικοινωνίας και συνεργατικότητας μεταξύ διαφορετικών σχολείων της Ευρώπης, και η μουσική ως κύριος φορέας της ενεργητικής μαθησιακής διαδικασίας.
Μέσα από το πρόγραμμα οι μαθητές ήταν σε θέση να ανακαλύψουν τις Ευρωπαϊκές κουλτούρες, τα έθιμα, τις παραδόσεις και τον πολιτισμό των λαών, μέσα από τη μουσική και τις καλλιτεχνικές δραστηριότητες.Η ‘’πρόκληση’’ βέβαια συνεχίζεται, αφού το πρόγραμμα λήγει τον Ιούνιου του 2017, ενώ στο μεσωδιάστημα πρόκειται να προκύψουν σημαντικές συνεργασίες με τα άλλα σχολεία του συμμετείχαν και τις ορχήστρες τους,στην προσπάθεια δημιουργίας μουσικών ensemble, μέσω διαδικτύου κ.α!

       Το μέγεθος της επιτυχίας και η απόσπαση του 1ου βραβείου στο διαγωνισμό αυξάνεται, λαμβάνοντας υπ’ όψην ότι συμμετείχαν σχολεία από την Ιταλία, Ισπανία, Αγγλία, Λετονία, Πολωνία, Αρμενία, Ουκρανία, Τουρκία, χώρες με μεγάλη μουσική παράδοση..

       Τα παιδιά από τους Φιλιάτες, αυτής της μικρής κωμόπολης του Νομού Θεσπρωτίας στα σύνορα με την Αλβανία, είναι οι πρώτοι στην Ευρώπη, είναι αυτοί που εκπροσώπησαν την Ελλάδα στον διαγωνισμό μουσικής ‘’ Together In Concert’’.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Για να μην χάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις, καθημερινά θα σας στέλνουμε στο email σας τις αναρτήσεις της ημέρας. Σας ευχαριστούμε που μας εμπιστεύεστε για την ενημέρωση σας!
Holler Box