Δίκη Χ.Α : Μ. Αρβανίτης «Δεν είμαι Ναζί, είμαι Έλλην εθνικιστής»

Δίκη Χ.Α : Μ. Αρβανίτης «Δεν είμαι Ναζί, είμαι Έλλην εθνικιστής»

«Δεν είμαι Ναζί, είμαι Έλλην εθνικιστής, οπαδός του Ιωάννου Μεταξά» υποστήριξε ο Μιχάλης Αρβανίτης, ανοίγοντας χθες τον κύκλο των απολογιών των δεκαοκτώ πρώην βουλευτών της Χρυσής Αυγής, που δικάζονται ως ηγετική ομάδα σε εγκληματική οργάνωση.

Ο Μιχάλης Αρβανίτης, δήλωσε στο δικαστήριο πως δεν έχει «καμία σχέση με τους Ναζί..είναι εξοβελιστέοι αν υπάρχουν τέτοιοι» και ότι θεωρεί «τους Γερμανούς κατάπτυστους». Τόνισε δε πως ο εθνικοσοσιαλισμός τα «πήγε καλά κοινωνικά στη Γερμανία», αλλά «εξετράπη ιμπεριαλιστικώς». Ανέφερε, επίσης, πως ποτέ δεν εντάχθηκε σε κόμμα «πλην της 4ης Αυγούστου του Κωνσταντίνου Πλεύρη ως πρωτοετής φοιτητής».

Απολογούμενος ο πρώην βουλευτής, ο οποίος τελικά απάντησε σε όσες ερωτήσεις της Έδρας έκρινε «ότι χρίζουν απαντήσεως» απέκλεισε το ενδεχόμενο να έδωσε ο Μιχαλολιάκος εντολή να γίνουν επιθέσεις σε αλλοδαπούς ή στο ΠΑΜΕ και χαρακτήρισε εφεύρημα τα περί «ταγμάτων εφόδου» ενώ συμπλήρωσε πως «αν κάποιοι εξετράπησαν αυτό είναι καταδικαστέον».
Μάλιστα, όταν ρωτήθηκε πως εξηγεί την παρουσία και άλλων μελών της Χρυσής Αυγής δίπλα στον Ρουπακιά, ο πρώην βουλευτής απάντησε μιλώντας «για την άνοδο της Χρυσής Αυγής εκείνη την περίοδο» και αναφέρθηκε με βαρείς χαρακτηρισμούς στον πρώην πρωθυπουργό Α. Σαμαρά και υπουργών της τότε κυβέρνησης.

Ερωτηθείς για το καταστατικό του κόμματος του 1987 -που περιλαμβάνεται στη δικογραφία και αναφέρεται στην απόλυτη Αρχή του αρχηγού-  ο ίδιος  είπε ότι είδε μόνο ένα καταστατικό «το εγκεκριμένο, κεκυρωμένο και αποδεχθέν», από τον ‘Αρειο Πάγο.

Τέλος ερωτηθείς για τη φράση του Νίκου Μιχαλολιάκου περί «ακονίσματος των λογχών στα πεζοδρόμια», ο κ. Αρβανίτης είπε πως «ένας ρήτωρ καταφεύγει ενδεχομένως σε υπερβολές και εγώ αγορητής είμαι και πολλάκις έχω προβεί σε υπερβολές».

Οι απολογίες θα συνεχιστούν τη Δευτέρα, όπου έχουν κληθεί οι Χρυσoβαλάντης Αλεξόπουλος και Γεώργιος Γερμενής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

www.ert.gr

Πηγή: ert.gr
Author:

Ρούλα Κρικώνη
Για να μην χάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις, καθημερινά θα σας στέλνουμε στο email σας τις αναρτήσεις της ημέρας. Σας ευχαριστούμε που μας εμπιστεύεστε για την ενημέρωση σας!
Holler Box
Αρέσει σε %d bloggers: