Δίδυμοι πέθαναν από πανδημία με διαφορά 100 χρόνων

Βετεράνος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου -ο γηραιότερος εν ζωή στην κομητεία Νασάου της Νέας Υόρκης- πέθανε σε ηλικία 100 ετών τον νέο κορωνοϊό.

Το 1919, ο δίδυμος αδερφός του πέθανε, λίγες ημέρες μετά τη γέννησή τους, από την ισπανική γρίπη.

Ο εγγονός του Φίλιπ Καν μιλώντας στο cnn ανέφερε πως ο παππούς του έζησε με τον φόβο να μην εμφανιστεί άλλη πανδημία στη διάρκεια της ζωής του.

«Ήταν κάτι που ανέφερε αρκετά συχνά. Μου έλεγε πως η ιστορία επαναλαμβάνεται. 100 χρόνια δεν είναι μεγάλο διάστημα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ουόρεν  Ζάισμαν.

Ο Φίλιπ και ο δίδυμος αδερφός του, Σαμουήλ, γεννήθηκαν στις 5 Δεκεμβρίου 1919. Ο αδερφός του πέθανε μετά από μερικές εβδομάδες. Ήταν ένα από τα εκατομμύρια θύματα της πανδημίας της ισπανικής γρίπης ου διήρκεσε από το 1918 έως τον Δεκέμβριο του 1920. 

Μιλώντας για τον παππού του, ο Ουόρεν Ζάισμαν είπε ότι υπηρέτησε στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο ως λοχίας στην Πολεμική Αεροπορία της Αμερικής. Εργάστηκε ως πιλότος και μηχανικός ενώ για τις υπηρεσίες του στον πόλεμο, παρασημοφορήθηκε με δύο «Bronze Battle Stars».

Μετά τον πόλεμο ο Φίλιπ Καν επέστρεψε στο Λονγκ Άιλαντ, όπου εργάστηκε ως ηλεκτρολόγος στην κατασκευή του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου. Ακολουθούσε μέχρι τα βαθιά γεράματα έναν υγιεινό τρόπο ζωής, ο οποίος περιελάμβανε σε καθημερινή βάση μεγάλους περίπατους. Θορυβημένος από τον νέο κορωνοϊό, ο Φίλιπ Καν παρακολουθούσε τακτικά όλα τα νέα για την πανδημία. 

Λίγες μέρες πριν από τον θάνατό του, ο εγγονός του, παρατήρησε ορισμένα συμπτώματα που σχετίζονται με τον Covid-19.

Ο Φίλιπ Καν είχε ξηρό βήχα και έκανε το τεστ. Τα αποτελέσματα βγήκαν, αφού ο Καν είχε πεθάνει.

«Τις τελευταίες μέρες μιλούσε πολύ για τον αδερφό του τις τελευταίες ημέρες. Είχε σίγουρα ένα κενό στην καρδιά του, που ποτέ δεν μπορούσε να συναντήσει το δίδυμο αδερφό του και που αυτός πέθανε λίγες εβδομάδες μετά τη γέννησή τους», ανέφερε ο Ζάισμαν. 

πηγή topontiki.gr

Για να μην χάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις, καθημερινά θα σας στέλνουμε στο email σας τις αναρτήσεις της ημέρας. Σας ευχαριστούμε που μας εμπιστεύεστε για την ενημέρωση σας!
Holler Box
Αρέσει σε %d bloggers: