Δήμος Σουλίου: το εορταστικό πρόγραμμα για την 28η Οκτωβρίου

Δήμος Σουλίου: το εορταστικό πρόγραμμα για την 28η Οκτωβρίου

Εορτασμού Ιστορικής Επετείου 28ης Οκτωβρίου 1940

Αποβλέποντας στη πρέπουσα λαμπρότητα και τον επίσημο εορτασμό της ιστορικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, για όλη τη διοικητική περιφέρεια του Δήμου Σουλίου, καθορίζουμε το πρόγραμμα εορτασμού, ως εξής:

Γενικό σημαιοστολισμό σε όλη την Επικράτεια, από την ογδόη πρωινή ώρα της 26ης μέχρι τη δύση του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου.
Φωταγώγηση όλων των καταστημάτων του δημοσίου, των Ο.Τ.Α., καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών, κατά τις βραδινές ώρες της 27ης και 28ης Οκτωβρίου.

Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017

Ομιλίες σε ειδικές συγκεντρώσεις στα σχολεία Α/βάθμιας και Β/βάθμιας εκπαίδευσης, και στις τρεις Δημοτικές Ενότητες (Αχέροντα, Παραμυθιάς και Σουλίου).

Ώρα 11:00΄. Απότιση φόρου τιμής από μαθητές/τριες των σχολείων της Δημοτικής Κοινότητας Παραμυθιάς στο Μνημείο των Ηρώων (Σχολείο Βούλγαρη), που θα προσέλθουν συντεταγμένοι με επικεφαλής καθηγητές και δασκάλους. Στη συνέχεια θα ψαλλεί τρισάγιο, θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή και θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων.

Στις υπόλοιπες εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται από τα κατά τόπους σχολεία, το Δήμο Σουλίου θα εκπροσωπήσουν αντίστοιχα:

Δημοτική Ενότητα Παραμυθιάς :
1.- Σχολικό Κέντρο Νεράιδας (Δημοτικό Σχολείο και Γυμνάσιο), ο Αντιδήμαρχος κ. Μπάτσης Θεόδωρος
2.- Σχολικό Κέντρο Ξηρολόφου, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δημητρίου Δημήτριος.

Δημοτική Ενότητα Αχέροντα :
1.- Σχολικό Κέντρο Γαρδικίου – Σκανδάλου (Δημοτικό Σχολείο & Γυμνάσιο), η Αντιδήμαρχος Σουλίου κα. Ντούκα Βασιλική
2.- Δημοτικό Σχολείο Γλυκής – Ποταμιάς, η Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Γλυκής κ. Τζίμα Λαμπρινή.

Δημοτική Ενότητα Σουλίου :
1.- Δημοτικό Σχολείο Τσαγγαρίου (σχολικό κέντρο Σουλίου), ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Παππάς Παναγιώτης, με αναπληρωτή τον εκπρόσωπο της Τοπικής Κοινότητας Τσαγγαρίου κ. Τσίπη Ευάγγελο.
Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2017

Ώρα 07:30΄ : Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες των εκκλησιών.
Ώρα 10:00΄ : Πέρας προσέλευσης επισήμων στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δονάτου.
Ώρα 10:15΄ : Τέλεση επίσημης δοξολογίας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Δονάτου στην Παραμυθιά, μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας, στην οποία καλούνται να προσέλθουν και να παραστούν:
Ο Μητροπολίτης Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου & Πάργας κ. κ. ΤΙΤΟΣ.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας κ. Πιτούλης Θωμάς.
Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σουλίου.
Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Ενότητας Θεσπρωτίας.
Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Σουλίου, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Παραμυθιάς, οι Πρόεδροι και οι Εκπρόσωποι των Τοπικών Κοινοτήτων Δήμου Σουλίου.
Οι Πρόεδροι των Δ. Σ. των Ν.Π.Δ.Δ.
Οι κ. κ. Διευθυντές και Προϊστάμενοι των Δημοσίων Υπηρεσιών.
Οι κ. κ. Διευθυντές των σχολικών μονάδων Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης του Δήμου Σουλίου.
Ο κ. Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Παραμυθιάς.
Ο κ. Προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Παραμυθιάς.
Στρατιωτικοί και Αστυνομικοί εν ενεργεία και αποστρατεία.
Πρόεδροι εφεδροπολεμιστικών οργανώσεων και αναπήρων και εκπρόσωποι των παραρτημάτων αναγνωρισμένων αντιστασιακών οργανώσεων.
Διοικητικά Συμβούλια όλων των Συλλόγων, Ενώσεων, Φορέων, Συνδέσμων και Οργανώσεων.
Όλος ο λαός της πόλης.
Οι κ. κ. Προϊστάμενοι Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της πόλης, παρακαλούνται να μεριμνήσουν για να οδηγηθούν οι μαθήτριες και οι μαθητές σε τμήματα, κατά την πρέπουσα τάξη.
Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει η εκπαιδευτικός κα. Θεοδώρου Αφροδίτη (καθηγήτρια Πληροφορικής) από το ΕΠΑΛ Παραμυθιάς.
Μετά τον πανηγυρικό της ημέρας θα ακολουθήσει στο Ηρώο Σουλιωτών, που βρίσκεται έξω από τον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Αγίου Δονάτου, επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων.
Θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή προς τιμήν των ένδοξων νεκρών.
Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου.

Ώρα 11:00΄ : Μαθητική παρέλαση, προ των επισήμων, επί της οδού Κ. Καραμανλή.
Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν εκδηλώσεις στο προαύλιο του δημοτικού σχολείου Βούλγαρη, με παραδοσιακούς δημοτικούς χορούς από χορευτικά τμήματα του δημοτικού σχολείου Παραμυθιάς.
Παρακαλούνται να ρυθμίσουν :
Τα σχετικά με την ιεροτελεστία, η Ιερά Μητρόπολις Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας και το εκκλησιαστικό συμβούλιο του Ιερού Ναού Αγίου Δονάτου.
Τα σχετικά με την τήρηση της τάξης και το σημαιοστολισμό των ιδιωτικών καταστημάτων και οικιών, το Αστυνομικό Τμήμα Παραμυθιάς.
Τα σχετικά με τη σήμανση των χώρων παρέλασης, την ηχητική εγκατάσταση, τη φωταγώγηση της πόλης και το σημαιοστολισμό υπηρεσιών, οδών και πλατειών, ο Δήμος Σουλίου ( υπεύθυνος υπάλληλος ο κ. Σταύρου Νικηφόρος).
Τελετάρχη ορίζουμε τον κ. Παππά Παναγιώτη, Δημοτικό Σύμβουλο του Δήμου Σουλίου.

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Για να μην χάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις, καθημερινά θα σας στέλνουμε στο email σας τις αναρτήσεις της ημέρας. Σας ευχαριστούμε που μας εμπιστεύεστε για την ενημέρωση σας!
Holler Box
Αρέσει σε %d bloggers: