Δήμος Σουλίου: Πρόγραμμα Εορτασμού της Εθνικής Επετείου 25ης Μαρτίου 1821

Με τη λαμπρότητα  που αρμόζει στον επίσημο εορτασμό της Εθνικής Επετείου  της 25ης  Μαρτίου 1821  και λόγω των έκτακτων μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του ιού COVID-19, οι επετειακές εκδηλώσεις, η τέλεση δοξολογίας και η κατάθεση στεφάνων, θα τροποποιηθούν και θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις, με περιορισμένο αριθμό ατόμων για λόγους δημόσιας υγείας και με την αυστηρή τήρησή τους.

Tο πρόγραμμα εορτασμού για όλη τη διοικητική περιφέρεια του Δήμου Σουλίου, διαμορφώνεται ως εξής:

  1. Γενικός σημαιοστολισμός σε όλη τη διοικητική περιφέρεια του Δήμου Σουλίου , από την ογδόη πρωινή ώρα της 24ης μέχρι τη δύση  του ηλίου της 25ης Μαρτίου.
  2. Φωταγώγηση των Δημοτικών και Δημοσίων καταστημάτων του Δήμου Σουλίου ,καθώς των καταστημάτων  των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών, κατά τις βραδινές ώρες της 24ης και 25ης Μαρτίου.

Πέμπτη  25  Μαρτίου 2021

  • Ώρα 07:30΄ :Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες των εκκλησιών.
  • Ώρα 09:45΄ : Πέρας προσέλευσης επισήμων στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δονάτου.
  • Ώρα 10:00΄ : Eπίσημη δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό  Αγίου Δονάτου στην Παραμυθιά.

θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο Σουλιωτών, που βρίσκεται στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Αγίου Δονάτου.

Θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή – Εθνικός  Ύμνος.

Παρακαλούνται να ρυθμίσουν  :

  • Τα σχετικά με την ιεροτελεστία, η Ιερά Μητρόπολις Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας και το εκκλησιαστικό συμβούλιο του Ιερού Ναού Αγίου Δονάτου.
  • Τα σχετικά με την τήρηση της τάξης το Αστυνομικό Τμήμα Παραμυθιάς.
  • Τα σχετικά με τη σήμανση, τη φωταγώγηση της πόλης και το σημαιοστολισμό υπηρεσιών, οδών και πλατειών, ο Δήμος Σουλίου.

Το παρόν πρόγραμμα επέχει  θέση επίσημης πρόσκλησης, θα κοινοποιηθεί και θα δημοσιευθεί δεόντως με μέριμνα του Δήμου Σουλίου.

Για να μην χάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις, καθημερινά θα σας στέλνουμε στο email σας τις αναρτήσεις της ημέρας. Σας ευχαριστούμε που μας εμπιστεύεστε για την ενημέρωση σας!
Holler Box