Δήμος Σουλίου: Πρόγραμμα Εορτασμού Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821

Δήμος Σουλίου: Πρόγραμμα Εορτασμού Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821
Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α
Εορτασμού Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821
Αποβλέποντας στη μεγαλύτερη λαμπρότητα και τον επίσημο εορτασμό της εθνικής παλιγγενεσίας της 25ης Μαρτίου 1821, για όλη τη διοικητική περιφέρεια του Δήμου Σουλίου, καθορίζουμε το πρόγραμμα εορτασμού και σημαιοστολισμού, ως εξής:
Α.- ΓΕΝΙΚΑ
1.- Γενικός σημαιοστολισμός σε ολόκληρη τη διοικητική περιφέρεια του Δήμου Σουλίου, από την ογδόη πρωινή ώρα της 23ης ως τη δύση του ηλίου της 25ης Μαρτίου 2017.
2.- Φωταγώγηση όλων των δημόσιων και δημοτικών καταστημάτων του Δήμου Σουλίου (δημαρχιακό μέγαρο και όλα τα καταστήματα στις ενότητες Αχέροντα, Παραμυθιάς και Σουλίου), καθώς και των καταστημάτων των Ν. Π. Δ. Δ. και των Τραπεζών, κατά τις βραδινές ώρες της 24ης και 25ης Μαρτίου 2017.
Β.- Παρασκευή 24 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017
Ομιλίες σε ειδικές συγκεντρώσεις στα σχολεία Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης και στις τρεις Δημοτικές Ενότητες (Αχέροντα, Παραμυθιάς και Σουλίου).
Ώρα 11:00. Απότιση φόρου τιμής από μαθητές/τριες των σχολείων της Δημοτικής κοινότητας Παραμυθιάς στο Μνημείο των Ηρώων (Σχολείο Βούλγαρη), που θα προσέλθουν συντεταγμένοι με επικεφαλής καθηγητές και δασκάλους. Στη συνέχεια θα ψάλλει τρισάγιο, θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή και θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων.
Στις υπόλοιπες εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται από τα κατά τόπους σχολεία Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, το Δήμο Σουλίου θα εκπροσωπήσουν αντίστοιχα:
– Δημοτική Ενότητα Παραμυθιάς :
1.- Σχολικό Κέντρο Νεράιδας (Δημοτικό Σχολείο και Γυμνάσιο), ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Νεοχωρίου κ. Κώτσης Χριστόφορος
– Δημοτική Ενότητα Αχέροντα :
1.- Σχολικό Κέντρο Γαρδικίου Σκανδάλου (Δημοτικό Σχολείο & Γυμνάσιο), η Αντιδήμαρχος Σουλίου κα. Ντούκα Βασιλική.
– Δημοτική Ενότητα Σουλίου :
1.- Δημοτικό Σχολείο Τσαγγαρίου (σχολικό κέντρο Σουλίου), ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Παππάς Παναγιώτης , με αναπληρωτή τον εκπρόσωπο της Τοπικής Κοινότητας Τσαγγαρίου κ. Τσίπη Ευάγγελο. .
Γ.- Σάββατο 25 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017
 Ώρα 7:30 . θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες των Εκκλησιών.
 Ώρα 10:15 προσέλευση επισήμων στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δονάτου.
 Ώρα 10:30 τέλεση επίσημης δοξολογίας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δονάτου, μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας, στην οποία καλούνται να προσέλθουν και να παραστούν:
 Ο Μητροπολίτης.
 Η Δήμαρχος Σουλίου.
 Οι Θρησκευτικές Αρχές.
 Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου.
 Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Ενότητας Θεσπρωτίας
 Oι Δημοτικοί Σύμβουλοι Σουλίου, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Παραμυθιάς, οι Πρόεδροι και οι Εκπρόσωποι των Τοπικών Κοινοτήτων Δήμου Σουλίου.
 Οι Πρόεδροι Δ. Σ. των Ν.Π.Δ.Δ.
 Οι κ. κ. Διευθυντές και Προϊστάμενοι των Δημοσίων Υπηρεσιών.
 Οι κ. κ. Διευθυντές των σχολικών μονάδων Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης του Δήμου Σουλίου.
 Ο κ. Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Παραμυθιάς.
 Ο κ. Προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Παραμυθιάς
 Στρατιωτικοί και Αστυνομικοί εν ενεργεία και αποστρατεία, με στολή.
 Πρόεδροι εφεδροπολεμιστικών οργανώσεων και αναπήρων και εκπρόσωποι των παραρτημάτων αναγνωρισμένων αντιστασιακών οργανώσεων.
 Διοικητικά Συμβούλια όλων των Συλλόγων, Ενώσεων, Φορέων, Συνδέσμων και Οργανώσεων.
 Όλοι οι κάτοικοι του Δήμου.
Οι κ. κ. Προϊστάμενοι Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της πόλης, παρακαλούνται να μεριμνήσουν για να οδηγηθούν οι μαθήτριες και οι μαθητές σε τμήματα κατά την πρέπουσα τάξη.
Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει η καθηγήτρια του ΕΕΕΕΚ Παραμυθιάς κα. Μπίτου Ιωάννα .
Μετά τον πανηγυρικό της ημέρας θα ακολουθήσει στο Ηρώο Σουλιωτών, που βρίσκεται έξω από τον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Αγίου Δονάτου, επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων.
Θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή προς τιμή των ένδοξων νεκρών.
Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου.
Ώρα 11.15΄ Μαθητική παρέλαση επί της οδού Κ. Καραμανλή.
Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν εκδηλώσεις στο προαύλιο του Σχολείου Bούλγαρη με χορούς από χορευτικά τμήματα του Α’ Δημοτικού Σχολείου Παραμυθιάς .

Παρακαλούνται να ρυθμίσουν :
 Τα σχετικά με την ιεροτελεστία, η Ιερά Μητρόπολις Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας και το εκκλησιαστικό συμβούλιο του Ιερού Ναού Αγίου Δονάτου.
 Τα σχετικά με τη σήμανση των χώρων παρέλασης, την ηχητική εγκατάσταση, τη φωταγώγηση της πόλης και το σημαιοστολισμό υπηρεσιών, οδών και πλατειών, ο Δήμος Σουλίου (αρμόδιος υπάλληλος ο κ. Σταύρου Νικηφόρος).
 Τα σχετικά με την τήρηση της τάξης και το σημαιοστολισμό των ιδιωτικών καταστημάτων και οικιών, το Αστυνομικό Τμήμα Παραμυθιάς.
 Τελετάρχης ορίζεται ο κ. Σμπήλιας Κωνσταντίνος, καθηγητής φυσικής αγωγής Γυμνασίου Παραμυθιάς.
Το παρόν πρόγραμμα επέχει θέση επίσημης πρόσκλησης, να δημοσιευτεί δε με μέριμνα του Δήμου Σουλίου στα κεντρικότερα σημεία της πόλης.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ :
 Γραφείο Δημάρχου
 Γραφεία Αντιδημάρχων
 Όλους τους ορισθέντες εκπροσώπους
 Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας
 Όλους τους προσκαλούμενους
 Όλους τους εμπλεκόμενους
 Σχολεία Δήμου Σουλίου
 Δημ. υπηρεσίες και Ν. Π. Δ. Δ. Σουλίου
 Δημόσιους Οργανισμούς – Τράπεζες κ. λ. π.
 Ανάρτηση στο Site του Δήμου Σουλίου.

Για να μην χάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις, καθημερινά θα σας στέλνουμε στο email σας τις αναρτήσεις της ημέρας. Σας ευχαριστούμε που μας εμπιστεύεστε για την ενημέρωση σας!
Holler Box
Αρέσει σε %d bloggers: