Δήμος Σουλίου: Ολοκληρώθηκε ο κύκλος των εκπαιδευτικών ενημερώσεων εξοικείωσης των μικρών παιδιών με τη μελισσοκομία

Δήμος Σουλίου: Ολοκληρώθηκε ο κύκλος των εκπαιδευτικών ενημερώσεων εξοικείωσης των μικρών παιδιών με τη μελισσοκομία
Της Μαρίας Πατσιούρα

Ολοκληρώθηκε ο κύκλος των εκπαιδευτικών ενημερώσεων εξοικείωσης με τη μελισσοκομία στους παιδικούς σταθμούς και τα νηπιαγωγεία και τα ΚΔΑΠ του δήμου Σουλίου.
Χθες και σήμερα ολοκληρώθηκε ο κύκλος των εκπαιδευτικών ενημερώσεων εξοικείωσης με τη μελισσοκομία στους παιδικούς σταθμούς και τα νηπιαγωγεία και τα ΚΔΑΠ του Δήμου Σουλίου.Στη δράση συμμετείχαν το πρώτο, δεύτερο και τρίτο νηπιαγωγείο Παραμυθιάς, ο Πρώτος και Δεύτερος Παιδικός Σταθμός Παραμυθιάς καθώς και ο Παιδικός Σταθμός Χόϊκας και αρκετά τμήματα των ΚΔΑΠ του ΝΠΔΔ Αρωγή του Δήμου Σουλίου. Συνολικά 180 λιλιπούτειοι μαθητές μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους γίνανε μικροί μελισσοκόμοι! Είδανε μια κυψέλη με ζωντανές μέλισσες που την παραχώρησε για εκπαιδευτικούς σκοπούς ο μελισσοκόμος και εκπαιδευτής του ΔΙΕΚ Ηγουμενίτσας κ.Τσιάβος Βασίλης, μάθανε για την κοινωνία των μελισσών και τον τρόπο ζωής τους καθώς και για το πόσο χρήσιμες είναι για τους ανθρώπους. Οι μικροί μαθητές ενθουσιάστηκαν με τις ζωντανές μέλισσες καθώς είχαν την ευκαιρία να τις παρατηρήσουν από πολύ κοντά και κάποιοι από αυτούς να δουν και τη βασίλισσα τους!
Την ενημέρωση διοργάνωσε το ΝΠΔΔ αρωγή του Δήμου Σουλίου και την εκπαίδευση έκανε η Γεωπόνος και εκπαιδεύτρια στο τμήμα μελισσοκομίας του ΔΙΕΚ Ηγουμενίτσας κ.Πατσιούρα Μαρία σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς των εκάστοτε σχολείων και τμημάτων των ΚΔΑΠ, μαζί της ήταν και ο μελισσοκόμος Άγγελος Χρήστου ο οποίος έφερε στα παιδιά τα προϊόντα που μας δίνει η μέλισσα όπως γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη , κερήθρες και φυσικά αρκετό από το σεβαστό του μέλι ώστε να γλυκαθούν μικροί και μεγάλοι!

Για να μην χάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις, καθημερινά θα σας στέλνουμε στο email σας τις αναρτήσεις της ημέρας. Σας ευχαριστούμε που μας εμπιστεύεστε για την ενημέρωση σας!
Holler Box