Δήμος Σουλίου: Ημερίδα για τις κτηνοτροφικές τροφές (Βίντεο +Φωτό)

ktintrof00011Το Σάββατο το πρωί πραγματοποιήθηκε στο πολυχώρο Καρκαμίσι, στην Παραμυθιά ημερίδα για εναλλακτικές κτηνοτροφικές τροφές, που διοργάνωσε ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Θεσπρωτίας και η Greenpeace. Στην ημερίδα τονίστηκε η ανάγκη για αυτάρκεια στις κτηνοτροφικές τροφές  η οποία μπορεί να επιτευχθεί  με την παραγωγή από τους ίδιους τους κτηνοτρόφους ή από τοπικούς παραγωγούς τροφών πλούσιων σε πρωτεϊνες όπως είναι το λούπινο, τα κουκιά ή τα μπιζέλια. Τα ψυχανθή εκτός από εγγυημένες τροφές για τα ζώα και κατά συνέπεια και για τα προϊόντα τους που καταναλώνει ο άνθρωπος, προσφέρουν θετικό έργο και στα χωράφια καθώς το εμπλουτίζουν με άζωτο.

Η βασική τροφή που χρησιμοποιείτε σήμερα, η σόγια, κατά 90% είναι γενετικά τροποποιημένη ενώ και η μη τροποποιημένη πιθανότατα θα έχει μολυνθεί. Εκτός από τους κινδύνους που μπορεί να εγκυμονεί η χρήση γενετικά μεταλλαγμένων η σόγια είναι ένα χρηματιστηριακό  προϊόν με αποτέλεσμα η τιμή του να μην είναι προβλέψιμη.

Τα ψυχανθή είναι προϊόντα που δίνουν πολλά πλεονεκτήματα στους κτηνοτρόφους και ήδη σε πολλές περιοχές της Ελλάδας χρησιμοποιούνται για τροφές ζώων με θετικά αποτελέσματα.

Η Greenpeace σε συνεργασία με τον Κτηνοτροφικό Σύλλογο θα προσφέρουν την τεχνογνωσία σε όποιον κτηνοτρόφο ή αγρότη επιθυμεί να ασχοληθεί με την καλλιέργεια ψυχανθών.

Στην ημερίδα χαιρέτησαν  ο πρόεδρος Γεωπόνων Βασίλης Μουσελίμης, η γεωπόνος Μαρία Πατσιούρα, η πρόεδρος των Κτηνοτρόφων Μυρτώ Λύκα ενώ μίλησαν η Έλενα Δανάλη από την Greenpeace, ο Ηλίας Κάνταρος γεωπόνος και η Αφροδίτη Ρήγα γεωπόνος.

 

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Για να μην χάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις, καθημερινά θα σας στέλνουμε στο email σας τις αναρτήσεις της ημέρας. Σας ευχαριστούμε που μας εμπιστεύεστε για την ενημέρωση σας!
Holler Box