Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Δήμος Σουλίου: έκκληση για να μην γίνεται σπατάλη νερού

Λήψη μέτρων για τη διαχείριση του νερού

Λόγω της υπερκατανάλωσης και της αλόγιστης χρήσης νερού, τις τελευταίες ημέρες παρατηρούνται σοβαρά προβλήματα στην υδροδότηση οικισμών σε πολλές κοινότητες του Δήμου Σουλίου, κυρίως τις απογευματινές ώρες.

Οι ακραίες καιρικές συνθήκες με την παρατεταμένη υψηλή θερμοκρασία στην περιοχή, επιβάλλουν τη λήψη μέτρων για την αναγκαιότητα της ορθολογικής διαχείρισης του πόσιμου νερού.

Πρώτον, τον περιορισμό της κατανάλωσης, κυρίως για οικιακή χρήση (ατομική υγιεινή) και δεύτερον, την αποφυγή χρήσης του για ποτίσματα κήπων ή καλλιεργειών και πλυσίματα αυλών, οχημάτων και γενικά ενεργειών που οδηγούν στη σπατάλη του.

Απευθύνουμε έκκληση στους δημότες μας, να σταματήσουν την αλόγιστη και άσκοπη κατανάλωσή του προκειμένου να αποφευχθούν προβλήματα στην υδροδότηση του Δήμου μας.

Ως Δήμος, καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ενίσχυσης των εξωτερικών, εσωτερικών δικτύων και δεξαμενών, με νερό από πηγές και γεωτρήσεις καθώς και μεταφορά ή πλήρωση δεξαμενών με υδροφόρα οχήματα.

Αναμένουμε την ανταπόκρισή σας στην ορθολογική χρήση και εξοικονόμηση του νερού, ώστε να ξεπεραστούν άμεσα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στο σύνολο του Δήμου μας.

Υπενθυμίζουμε πως το νερό είναι κοινωνικό αγαθό και έχουμε όλοι μας ευθύνη ώστε να μη λείψει από κανένα σπίτι κι αυτό το καλοκαίρι.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ