Δήμος Πρέβεζας: Καταγραφή ζημιών από τις πλημμύρες

Δήμος Πρέβεζας: Καταγραφή ζημιών από τις πλημμύρες

Σε εξέλιξη  η καταγραφή των ζημιών και η αντιμετώπιση των προβλημάτων από τα  ακραία και πρωτοφανή καιρικά φαινόμενα που έπληξαν τον Δήμο της Πρέβεζας.

Μετά την  δύσκολη  και επίπονη προσπάθεια των πρώτων ωρών για την  αντιμετώπιση των    προβλημάτων που  προκάλεσαν  τα ακραία και πρωτόγνωρα για την περιοχή μας καιρικά φαινόμενα στις Δ.Ε Λούρου και Ζαλόγγου, ο Δήμος της Πρέβεζας ,συνεχίζει  συντονισμένα  (σε συνεργασία με την Περιφέρεια και  τους αντιδημάρχους Πολιτικής  Προστασίας  Βαγγέλη Ροπόκη, Λούρου Θεόδωρο Κατσαούνο και Ζαλόγγου Κώστα Ματέρη) τις ενέργειες για την  αποκατάσταση των ζημιών  και τις αποζημιώσεις των πληγέντων.

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαϊλης επικοινώνησε  με  στελέχη του Υπουργείου Εσωτερικών και με τους συνεργάτες  του Υπουργού  Παναγιώτη Σκουρλέτη  προκειμένου να τους  εκθέσει την κατάσταση  και να ζητήσει  έκτακτη  χρηματοδότηση   ύψους 300 χιλ.ευρώ  για να αντιμετωπιστούν τα πρώτα προβλήματα που άφησε πίσω της η θεομηνία.

Επίσης ο κ.Μπαϊλης   ζήτησε να ληφθεί μέριμνα  για  πλήρη και ισότιμη -σε σχέση με άλλες πληγείσες περιοχές-αποζημίωση  των κατοίκων    που επλήγησαν  από  τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Από το πρωί του Σαββάτου εξάλλου  κλιμάκιο των υπηρεσιών του Δήμου καταγράφει τα προβλήματα που έχουν προκληθεί τόσο σε κατοικίες όσο και  σε επιχειρήσεις αλλά και σε καλλιέργειες και ζωϊκό κεφάλαιο, έτσι ώστε  το συντομότερο δυνατό να ολοκληρωθεί η  συγκεκριμένη διαδικασία και να υπάρχει ακριβής περιγραφή των ζημιών.

Συγκεκριμένα:

Για ζημιές  που έγιναν σε σπίτια και καταστήματα κλπ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση στο Τμήμα Κοινωνικής  Πολιτικής (κτίριο πρώην Λαϊκής Αγοράς) προσκομίζοντας και το σχετικό φωτογραφικό υλικό.

Για ζημιές στο φυτικό και ζωϊκό κεφάλαιο οι αιτήσεις υποβάλλονται  στους κατά τόπους ανταποκριτές  του ΕΛΓΑ.

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Για να μην χάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις, καθημερινά θα σας στέλνουμε στο email σας τις αναρτήσεις της ημέρας. Σας ευχαριστούμε που μας εμπιστεύεστε για την ενημέρωση σας!
Holler Box