Δήμος Πάργας: τοποθέτηση εξωτερικού απινιδωτή

Δήμος Πάργας: τοποθέτηση εξωτερικού απινιδωτή
Η Ελληνική Ένωση Έρευνας και Διάσωσης Καναλλακίου Δήμου Πάργας με ανακοίνωση της μας πληροφορεί για την τοποθέτηση εξωτερικού απινιδωτή στο Καναλάκι. Αναλυτικά η ανακοίνωση:
Ένας αυτόματος εξωτερικός απινιδωτής τοποθετήθηκε την Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017 στο Δημαρχείο Καναλλακίου, στα πλαίσια πρωτοβουλίας που έχει αναλάβει η Ελληνική Ένωση Έρευνας και Διάσωσης Καναλλακίου Δήμου Πάργας. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τις επιχειρήσεις της περιοχής που προσέφεραν απλόχερα τη βοήθεια τους και στήριξαν οικονομικά την κίνηση μας αυτή.
Ο απινιδωτής είναι ανά πάσα στιγμή διαθέσιμος σε όποιον έχει εκπαιδευτεί, με στόχο να προλάβει μια δυσάρεστη κατάσταση. Η χρήση του Απινιδωτή γίνεται μόνο από άτομα που γνωρίζουν και έχουν πιστοποιηθεί για τις γνώσεις τους στο συγκεκριμένο αντικείμενο από τους αρμόδιους φορείς και οργανισμούς.
Πρωταρχικός σκοπός της δράσης αυτής είναι η διάσωση ανθρώπων, οι οποίοι έχουν υποστεί καρδιακή ανακοπή, ωστόσο, επίσης, ένας ακόμη στόχος του εγχειρήματος είναι να αποτελέσει κίνητρο προκειμένου όσο το δυνατόν περισσότεροι πολίτες να λάβουν την ειδική εκπαίδευση και να τον χρησιμοποιούν σε περιπτώσεις ανάγκης, αφού, βέβαια, πρώτα επικοινωνήσουν με το ΕΚΑΒ (166).

Για να μην χάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις, καθημερινά θα σας στέλνουμε στο email σας τις αναρτήσεις της ημέρας. Σας ευχαριστούμε που μας εμπιστεύεστε για την ενημέρωση σας!
Holler Box