Δήμος Πάργας: επιχορήγηση 2 εκατομμυρίων για εξόφληση οφειλών. Τι λέει ο δήμαρχος

Δήμος Πάργας: επιχορήγηση 2 εκατομμυρίων για εξόφληση οφειλών. Τι λέει ο δήμαρχος

Με απόφασή του ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Πάνος Σκουρλέτης ενέκρινε την επιχορήγηση συνολικού ποσού 2.037.279,29 ευρώ στον Δήμο Πάργας, αποκλειστικά για την εξόφληση οφειλών που προέρχονται από δικαστικές αποφάσεις και διαταγές πληρωμής οι οποίες έχουν καταστεί τελεσίδικες έως 31.7.2017, με χρέωση του λογαριασμού του Υπουργείου Εσωτερικών, στο πλαίσιο του Προγράμματος Αυτοδιοίκηση Κοινωνική Συνοχή- Ισόρροπη Ανάπτυξη (ΑΚΣΙΑ).
Από το συνολικό αυτό ποσό, 1.768.631,00 ευρώ αφορούν οφειλή του πρώην Δήμου Πάργας στην ΕΚΤΕΡ Α.Ε. από το έργο «Αποχέτευση Δήμου Πάργας- Α΄ Φάση» και 222.899,11 ευρώ αφορούν οφειλή μισθωμάτων του πρώην Δήμου Πάργας προς το Κληροδότημα «Β.Ε. Βασιλά» για τη στέγαση του Δημαρχείου στο κτίριο «Ξενία».
Ο Δήμαρχος Πάργας κ. Αντώνης Νάστας με αφορμή το γεγονός αυτό, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η συγκεκριμένη επιχορήγηση επιλύει μια μεγάλη εκκρεμότητα καθώς δίνει τη δυνατότητα να αποπληρώσουμε ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις που έρχονται από το παρελθόν και τον πρώην Δήμο Πάργας, και οι οποίες λόγω του ύψους τους κινδύνευαν να «τινάξουν στον αέρα» τη λειτουργία του Δήμου.
Θεωρώ υποχρέωσή μου να ευχαριστήσω δημόσια τον Υπουργό Εσωτερικών για την απόφασή του καθώς και τον βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ της Πρέβεζας κ. Κώστα Μπάρκα για τη συνδρομή του στην ικανοποίηση του αιτήματός μας».

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Για να μην χάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις, καθημερινά θα σας στέλνουμε στο email σας τις αναρτήσεις της ημέρας. Σας ευχαριστούμε που μας εμπιστεύεστε για την ενημέρωση σας!
Holler Box
Αρέσει σε %d bloggers: