Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Δήμος Ηγουμενίτσας: Υπογραφή για διευθέτηση ρέματος Γκούρας

Υπογραφή σύμβασης για την κατασκευή του έργου με τίτλο «Έργα διευθέτησης ρέματος Γκούρας»

Υπεγράφη με την Ανάδοχο Εταιρεία «ΑΤΛΑΣ Ανώνυμη Τεχνική Εμπορική Βιομηχανική Εταιρεία- Κεραμοποιία» ΑΤΛΑΣ ΑΤΕΒΕ η σύμβαση για ένα ακόμη έργο αντιπλημμυρικής προστασίας του Δήμου Ηγουμενίτσας με τίτλο «Έργα διευθέτησης ρέματος Γκούρας»,  προϋπολογισμού ύψους 8.903.531,75€, ενταγμένο στο ΕΣΠΑ 2014-2020 (ΑΔΑ: ΩΑ3Ε7Λ9-8Ψ6). 

Η κατασκευή του έργου αφορά στη διευθέτηση οριοθετημένου τμήματος του ρέματος Γκούρας, εντός του εγκεκριμένου σχεδίου πόλης οικισμού Νέας Σελεύκειας του Δήμου Ηγουμενίτσας, σε μήκος 1.738 μ, προκειμένου να  θωρακίσει αντιπλημμυρικά την περιοχή της Νέας Σελεύκειας.

Με την υπογραφή της σύμβασης ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννης Λώλος ανέφερε τα εξής: 

«Με γνώμονα την ασφάλεια των συνδημοτών μας και την ευημερία του τόπου μας, συνεχίζουμε να χαρτογραφούμε και να επιλύουμε τα προβλήματα δυσλειτουργίας της καθημερινότητας. Οι προσπάθειές μας, με την ουσιαστική συμβολή των Τεχνικών μας Υπηρεσιών, αποδίδουν καρπούς, συμβάλλοντας στην αναβάθμιση του τόπου μας. 

Με τα Έργα διευθέτησης ρέματος Γκούρας θα δημιουργήσουμε ένα αποτελεσματικό δίχτυ αντιπλημμυρικής προστασίας στη Νέα Σελεύκεια, δίνοντας οριστική λύση στο πρόβλημα  αντιμετώπισης των πλημμυρικών φαινομένων στην περιοχή και βάζοντας τέλος σε κάθε ανησυχία ενδεχομένου έντονων καιρικών φαινομένων. Ως Δήμος εντάξαμε έργα που αντιστοιχούν στο 74,4% των συνολικών διαθέσιμων πόρων του ΕΣΠΑ Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ήπειρος 2014-2020» για το μέτρο της Αντιπλημμυρικής θωράκισης και της Διευθέτησης των ομβρίων και στοχευμένα συνεχίζουμε να διεκδικούμε χρηματοδοτήσεις, προκειμένου να διασφαλίσουμε την προστασία των πολιτών και την πρόοδο και ανάπτυξη που δικαιούμαστε ως Δήμος».