Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Δήμος Ηγουμενίτσας: Καταγγελία των πράξεων της Κτηματικής Υπηρεσίας Ν. Θεσπρωτίας

Καταγγελία των πράξεων της Κτηματικής Υπηρεσίας Ν. Θεσπρωτίας

Καταγγέλλουμε με τον πλέον απερίφραστο τρόπο την απαράδεκτη στάση της Κτηματικής Υπηρεσίας Ν. Θεσπρωτίας και των κεκρυμμένων υποδαυλιστών των πράξεων της για τον σφετερισμό περιουσίας του Δήμου Ηγουμενίτσας, της τοπικής κοινωνίας αλλά και ιδιωτών. 

Ειδικότερα, η Κτηματική Υπηρεσία Ν. Θεσπρωτίας με έγγραφο της προς το Υποθηκοφυλακείο Ηγουμενίτσας, ζητά εκτός όλων των άλλων και την μεταγραφή ακινήτου, έκτασης 126.000,00 τ.μ. στο Δρέπανο Ηγουμενίτσας. Ωστόσο η πράξη αυτή καθ’ αυτή είναι παράνομη εφόσον το ακίνητο ανήκει στην κυριότητα, νομή και κατοχή του Δήμου Ηγουμενίτσας, δυνάμει της με αρίθμ. 8504/05-05-1969 Απόφασης Νομάρχη Θεσπρωτίας, η οποία πράξη έχει μεταγραφεί στις 26-03-1971 στο υποθηκοφυλακείο Ηγουμενίτσας και δηλώθηκε επίσης στο Κτηματολογικό Γραφείο Ηγουμενίτσας.

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας, άμεσα απέστειλε έγγραφο στο Υποθηκοφυλακείο Ηγουμενίτσας αλλά και στον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα και στην Γενική Γραμματέα Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας κα Αθηνά Καλύβα, με το οποίο τους καλεί  να μην προβούν σε καμία ενέργεια που θα μπορούσε να αλλάξει το ιδιοκτησιακό καθεστώς του εν λόγω ακινήτου και να υπονομεύσει τα συμφέροντα των Δημοτών. 

Σε αντίθετη περίπτωση τόσο ο Υπουργός Οικονομικών όσο και η Γενική Γραμματέας Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας θα φέρουν την πλήρη και αποκλειστική ευθύνη των πράξεων της Κτηματικής Υπηρεσίας Ν. Θεσπρωτίας και της προϊσταμένης της.

Ωστόσο δημιουργείται ευλόγως το ερώτημα, πώς από την μια το κράτος προωθεί τον αποχαρακτηρισμό και την απόδοση στον Δήμο του συνόλου των εκτάσεων της χερσαίας ζώνης που χρησιμοποιεί η τοπική κοινωνία, ενώ από την άλλη προσπαθεί να υφαρπάξει την περιουσία του Δήμου; 

Δηλώνουμε απερίφραστα ότι τόσο ως Δημοτική Αρχή όσο και ως πολίτες αυτού του τόπου δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να καταπατήσει την περιουσία των Δημοτών Ηγουμενίτσας.