Δήμος Ηγουμενίτσας: Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας λαμβάνοντας όλα τα μέτρα προστασίας από τον Covid-19, συμμετέχει και φέτος με μια σειρά υπαίθριων δράσεων στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας με θέμα «Πράσινη Μετακίνηση χωρίς ρύπους για όλους» και σύνθημα «Μετακινήσου υπεύθυνα», από 16 έως 22 Σεπτεμβρίου 2020.

Η πανδημία του κορωνοϊού δυστυχώς έφερε όλο τον κόσμο μπροστά σε μία σημαντική αλλαγή, αυτή της τήρησης της «κοινωνικής απόστασης». Ωστόσο το lockdown που επιβλήθηκε ανέδειξε και μία άλλη σημαντική αλλαγή, την αύξηση ήπιων τρόπων μετακίνησης με πρωταγωνιστές το περπάτημα και το ποδήλατο παράλληλα με τη διατήρηση των αποστάσεων ασφαλείας.

Αυτή την αλλαγή οι πόλεις πρέπει να τη δουν ως ευκαιρία για στροφή σε πιο υγιείς και φιλικές στο περιβάλλον λύσεις μετακίνησης, που μειώνουν τις εκπομπές ρύπων από τη χρήση του αυτοκινήτου.

Στο πλαίσιο αυτό σχεδιάστηκαν με συνέργεια οι ακόλουθες δράσεις:

Τετάρτη 16 – Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2020 

Ομορφαίνουμε τα γηπεδάκια της οδού Γράμμου με τα ΚΔΑΠ «ΔΙΑΥΛΟΣ» & «ΑΡΙΩΝ» του Δήμου Ηγουμενίτσας

Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2020 

  1. Πνευματικό Κέντρο «Πάνθεον», ώρα 10:30

Ποδηλατώ με ασφάλεια στους δρόμους της πόλης παρέα με φίλους και τον Ποδηλατικό Όμιλο Ηγουμενίτσας «Άπειρος»

  1. Πλατεία Δημαρχείου, ώρα 17:30

Διαδραστικές Ρομποτικές Κατασκευές σχετικές με αθλήματα και έξυπνους τρόπους μετακίνησης από τον Οργανισμό Εκπαιδευτκής Ρομποτικής STEM Education

Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2020 

Πνευματικό Κέντρο «Πάνθεον», ώρα 20:30

Νυχτερινή ποδηλατάδα στο παραλιακό τμήμα  της πόλης με προορισμό το Δρέπανο, παρέα με φίλους και τον Ποδηλατικό Όμιλο Ηγουμενίτσας «Άπειρος»

Μπείτε στο www.igoumenitsa.gr και πάρτε μέρος στην κλήρωση για να κερδίσετε ένα ηλεκτρικό ποδήλατο

Για να μην χάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις, καθημερινά θα σας στέλνουμε στο email σας τις αναρτήσεις της ημέρας. Σας ευχαριστούμε που μας εμπιστεύεστε για την ενημέρωση σας!
Holler Box