Δήμος Ηγουμενίτσας: Ένας απολογισμός που δεν έγινε ποτέ

Άρθρο του Παναγιώτη Β. Νταή*

Είναι πλέον κοινά αποδεκτό ότι ένα βασικό χαρακτηριστικό που πρέπει να διαθέτει η Δημοτική Αρχή, είναι η ικανότητα σχεδιασμού ενός ρεαλιστικού και εφαρμόσιμου αναπτυξιακού προγράμματος έργων και δράσεων. Πριν από λίγες ημέρες η παρούσα Δημοτική Αρχή του Δήμου Ηγουμενίτσας, πραγματοποίησε τον απολογισμό για το έτος 2018, το οποίο είναι ουσιαστικά το τελευταίο έτος της θητείας της. Συνεπώς ο απολογισμός αυτός – ως τελικός απολογισμός – έχει ιδιαίτερη βαρύτητα.

Ένας απολογισμός πεπραγμένων όμως δεν κινείται σε κενό περιβάλλον. Για να έχει ουσιαστικό νόημα πρέπει να βασίζεται σε μια συγκεκριμένη στοχοθεσία.

Είναι εύκολο για τη Δημοτική Αρχή να λέει τι έκανε. Σε κάθε περίπτωση, όσο αδρανής και να ήταν, κάτι θα έκανε. Και η ίδια να μην έκανε τίποτα (κάτι που δεν ισχύει βεβαίως), υπάρχουν οι δημοτικές υπηρεσίες που με τη δράση τους καλύπτουν το κενό.

Διαβάστε όλο το άρθρο στο Step-politiki.gr

Για να μην χάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις, καθημερινά θα σας στέλνουμε στο email σας τις αναρτήσεις της ημέρας. Σας ευχαριστούμε που μας εμπιστεύεστε για την ενημέρωση σας!
Holler Box