Δήμαρχος Ιστιαίας: «Καταστροφικές οι εντολές καθολικής εκκένωσης»

«Καταστροφικές» χαρακτήρισε τις εντολές καθολικής εκκένωσης των χωριών από την Πολιτική Προστασία, ο δήμαρχος Ιστιαίας Γιάννης Κοντζιάς, που κάλεσε τους πολίτες «να μείνουν όρθιοι για να κρατήσουν όρθιο ό,τι μπορούν, για να πιαστούμε από αυτό, να χτίσουμε την αυριανή μέρα».

Μιλώντας στο Open, σημείωσε πως «Τα πράγματα δεν είναι καθόλου καλά. Τα λίγα εναέρια επιχειρούν στο βόρειο μέτωπο. Τα υπόλοιπα μέτωπα τα αντιμετωπίζουμε με τα χέρια μας. Γίνεται ηρωικός αγώνας από τους κατοίκους. Θα παραμείνουμε παρόντες, γιατί πρέπει να κρατήσουμε τον τόπο μας όρθιο.

Αυτή τη στιγμή έχουμε εντείνει την προσπάθειά μας γιατί επιτίθεται η φωτιά προς την περιοχή του Πευκιού που είχε αυξημένη επισκεψιμότητα λόγω τουριστικής περιόδου. Θα είναι τραγικό να μπει η φωτιά στο Πευκί θα είναι οικονομική καταστροφή που θα φέρει τον τόπο δεκαετίες πίσω.

Στο κομμάτι της Ιστιαίας, δεν πρέπει να μπει η φωτιά στην Ιστιαία. Έχουμε την πληροφόρηση ότι έρχονται δυνάμεις απ’ όλες τις περιφέρειες της χώρας. Είναι ήδη αργά. Η επόμενη ημέρα θα βρει μια Βόρεια Εύβοια, κοινωνικά, οικονομικά διαφορετική. Όλοι οι κάτοικοι πρέπει να μείνουμε όρθιοι μέχρι τέλους, να κρατήσουμε όρθιο ό,τι μπορούμε για να πιαστούμε από αυτό, να χτίσουμε την αυριανή μέρα.

Η πρακτική των τελευταίων ημερών απέδειξε ότι οι εντολές εκκένωσεις των χωριών καθολικά, όταν δεν υπάρχει δυνατότητα να τα προστατέψει η πυροσβεστική είναι οι ίδιες καταστροφικές».

πηγή dikaiologitika.gr

Για να μην χάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις, καθημερινά θα σας στέλνουμε στο email σας τις αναρτήσεις της ημέρας. Σας ευχαριστούμε που μας εμπιστεύεστε για την ενημέρωση σας!
Holler Box