Δήλωση του προέδρου της Τ.Κ. Λαδοχωρίου για το Κέντρο Υγείας και το ΤΕΠ

Δήλωση του προέδρου της Τ.Κ. Λαδοχωρίου για το Κέντρο Υγείας και το ΤΕΠ
«Σε συνέχεια της απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου σχετικά με την μεταφορά του Π.Ε.Δ.Υ. στο Τ.Ε.Π. αλλά και των ειλημμένων αποφάσεων της κυβέρνησης για την αποδυνάμωση της πρωτοβάθμιας και κατ’ επέκταση την υποβάθμιση της δευτεροβάθμιας υγείας στην περιοχή μας δηλώνουμε την πλήρη αντίθεση μας στις προωθούμενες αλλαγές.
Η Τοπική Κοινότητα Λαδοχωρίου είχε παραχωρήσει το οικόπεδο που βρίσκεται σήμερα το Π.Ε.Δ.Υ., για να γίνει κτήριο υπηρεσιών υγείας και διοικητικών υπηρεσιών του ΙΚΑ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι υγειονομικές υπηρεσίες του Π.Ε.Δ.Υ. εξυπηρετούν μηνιαίως περίπου 900 άτομα.
Αντί να πράξουν το αυτονόητο, δηλαδή την μεταφορά του Κέντρου Υγεία στο Π.Ε.Δ.Υ., δημιουργώντας έτσι μια πλήρως λειτουργική δομή πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και να λειτουργήσουν πλήρως το ΤΕΠ ως δομή δευτεροβάθμιας φροντίδας που έχει ανάγκη ο τόπος μας, κατακερματίζουν τις υπηρεσίες Υγείας του τόπου μας.
Η Τοπική Κοινότητα Λαδοχωρίου υιοθετεί το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσα και ζητά την συγχώνευση των πρωτοβάθμιων δομών υγειάς στο χώρο του Π.Ε.Δ.Υ. στο Λαδοχώρι, ο οποίος είναι κατασκευασμένος με σύγχρονες προδιαγραφές.
Δυστυχώς είμαστε αναγκασμένοι να επιχειρηματολογούμε για το αυτονόητο. »

Για να μην χάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις, καθημερινά θα σας στέλνουμε στο email σας τις αναρτήσεις της ημέρας. Σας ευχαριστούμε που μας εμπιστεύεστε για την ενημέρωση σας!
Holler Box