Δήλωση του Ηλία Κουτσή για τη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Παραμυθιάς

Πληροφορηθήκαμε μέσω των τοπικών ειδησεογραφικών μέσων https://periodikostep.gr/ αρχικά, αλλά και του http://www.paramythia-online.gr/ ότι την Παρασκευή 17/05 το Κέντρο Υγείας Παραμυθιάς θα εξυπηρετεί μόνο επείγοντα περιστατικά λόγω έλλειψης του απαραίτητου ιατρικού προσωπικού.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» έγκαιρα έχει «κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου» σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στη δημόσια υγεία και αποτυπώνεται και στο Κέντρο Υγείας της περιοχής μας.

Το Κέντρο Υγείας Παραμυθιάς που χάρη στην αυταπάρνηση του ιατρικού, νοσηλευτικού, διοικητικού και βοηθητικού προσωπικού έχει παίξει σημαντικότατο ρόλο στην υγειονομική κάλυψη της περιοχής μας υπολειτουργεί επικίνδυνα με ευθύνη του κεντρικού κράτους. Πλέον δεν καλύπτονται τομείς όπως η μικροβιολογική και η οδοντιατρική. Επίσης τα επόμενα χρόνια και άλλες ιατρικές ειδικότητες θα «κλείσουν» λόγω συνταξιοδότησης ιατρών μιας που οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού γίνονται με το σταγονόμετρο ως αποτέλεσμα της πολιτικής των κυβερνήσεων και των επιταγών της ΕΕ.

Επιπροσθέτως η «Λαϊκή Συσπείρωση» είχε προειδοποιήσει ότι με το υπάρχον ιατρικό προσωπικό οι δυσκολίες λειτουργίας του Κέντρου Υγείας θα εντείνονταν. Δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε σε αυτή μας την εκτίμηση.

Απαιτούμε άμεση ενίσχυση όλων των Κέντρων Υγείας σε ιατρούς όλων των ειδικοτήτων που βρίσκονται σε έλλειψη έτσι ώστε να γίνεται πράξη το δικαίωμα των δημοτών σε πλήρη, δημόσια και δωρεάν πρωτοβάθμια ιατρική φροντίδα.

Διεκδικούμε τον Δήμο Σουλίου διότι πιστεύουμε ότι κάθε πρόβλημα των δημοτών μας είναι υπόθεση και της Δημοτικής Αρχής, άσχετα από το αν βρίσκεται στα τυπικά της καθήκοντα.

Για να μην χάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις, καθημερινά θα σας στέλνουμε στο email σας τις αναρτήσεις της ημέρας. Σας ευχαριστούμε που μας εμπιστεύεστε για την ενημέρωση σας!
Holler Box