Δήλωση του δημάρχου Ηγουμενίτσας στο 1ο κοινό συνέδριο ΚΕΔΕ και ΕΝΠΕ

Δήλωση του δημάρχου Ηγουμενίτσας στο 1ο κοινό συνέδριο ΚΕΔΕ και ΕΝΠΕ

Ο δήμαρχος Ηγουμενίτσας Ιωάννης Λώλος στην τοποθέτηση του στο 1ο κοινό συνέδριο ΚΕΔΕ και ΕΝΠΕ εκτός των άλλων ανέφερε:
Η Τοπική Αυτοδιοίκηση προκειμένου να επιτελέσει τον συνταγματικά κατοχυρωμένο ρόλο της, ως εγγύτερος θεσμός προς

τον πολίτη έχει ανάγκη από την άμεση και οριστική επίλυση σημαντικών θεμάτων που αποτελούν τροχοπέδη στην αναπτυξιακή της πορεία.
Οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις που προτείνουμε έχουν τεκμηριωμένα αναδειχθεί μέσα από τα συλλογικά μας όργανα τις ΠΕΔ και την ΚΕΔΕ, αλλά και μέσα από τα συνέδριά μας.
Έχουμε ανάγκη μιας μεταρρύθμισης, που θα λάβει χώρα και στα τρία επίπεδα διακυβέρνησης (Κεντρικό κράτος, Περιφερειακή Διοίκηση, Τοπική Αυτοδιοίκηση), με ξεκάθαρες αρμοδιότητες και καμία αλληλοεπικάλυψη, όπου η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα κατέχει πρωτεύοντα ρόλο και λόγο στην τοπική ανάπτυξη.
Η αλλαγή του εκλογικού νόμου, που εδώ και δύο χρόνια προαναγγέλλεται με διαρροές και που αποσπασματικά παρουσιάζεται στα διάφορα πάνελ, σίγουρα δεν αποτελεί μεταρρύθμιση.
Πρέπει επιτέλους να γίνει κατανοητό, από όλες τις Κυβερνήσεις, ότι μόνο με την Αυτοδιοίκηση σε ανάπτυξη, θα υπάρξει και Εθνική ανάπτυξη

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Για να μην χάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις, καθημερινά θα σας στέλνουμε στο email σας τις αναρτήσεις της ημέρας. Σας ευχαριστούμε που μας εμπιστεύεστε για την ενημέρωση σας!
Holler Box