Δήλωση-σοκ από Γκάγκα για κορωνοϊό: «Σύντομα θα πρέπει να διαλέγουμε ανάμεσα σε ασθενείς»

Μια δήλωση που προκαλεί μεγάλο προβληματισμό έκανε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα αναφορικά με τον συνεχώς αυξανόμενο αριθμό κρουσμάτων κορωνοϊού, σε συνάρτηση με τις νοσηλείες και τους διασωληνωμένους.

Συγκεκριμένα, τόνισε πως αν αυξηθούν κι άλλο τα κρούσματα, οι νοσηλείες και οι διασωληνωμένοι, «θα πρέπει να διαλέξουμε αν θα νοσηλευθεί ασθενής με κορωνοϊό ή με εγκεφαλικό».

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, τόνισε επίσης πως «είναι σαφές ότι δεν έχουμε τελειώσει με την πανδημία. Ο καθένας μας ξέρει φίλους και γνωστούς που νοσούν. Έχουμε περισσότερα κρούσματα από ποτέ. Σήμερα όλοι μας ξέρουμε τους τρόπους ατομικής προστασίας, βασικότερος των οποίων είναι ο εμβολιασμός και πρέπει να τους ακολουθούμε. Αυτός που θέλει να παρακάμψει τα μέτρα, μπορεί. Αν θέλουν, μαζεύονται 20-30 φίλοι σε ένα σπίτι, χωρίς να τηρείται κανέναν μέτρο. Το θέμα είναι ο καθένας να τηρήσει τα μέτρα ατομικής προστασίας».

Σε ό, τι αφορά στα μέτρα που ξεκινάνε να εφαρμόζονται, η κ. Γκάγκα παρατήρησε πως «κάποιοι λένε ότι τα νέα μέτρα είναι αυστηρά και άλλοι ζητούν να ληφθούν αυστηρότερα μέτρα», καθώς και πως «εφαρμόζεται ό, τι είναι απαραίτητο, όπου είναι απαραίτητο».

πηγη topontiki.gr

Για να μην χάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις, καθημερινά θα σας στέλνουμε στο email σας τις αναρτήσεις της ημέρας. Σας ευχαριστούμε που μας εμπιστεύεστε για την ενημέρωση σας!
Holler Box