Δήλωση Δημάρχου Σουλίου για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

O σημερινός εορτασμός της Ημέρας της Γυναίκας δεν είναι μόνο συμβολικός. Δε συμβολίζει μόνο τη δικαίωση αγώνων πολλών ετών για ίσα δικαιώματα και ευκαιρίες στην υγεία, την εργασία, την παιδεία, την κοινωνική και πολιτική ζωή. Δεν είναι μόνο θέμα ισονομίας και δικαιοσύνης στη σημερινή κοινωνία. Η ισότητα των φύλων είναι θεμελιώδης αξία και αναγκαία για την επίτευξη βιώσιμης προόδου, οικονομικής ευημερίας και ανάπτυξης.

Ακόμα και σήμερα όμως στη  χώρα μας, διαπιστώνουμε σε τομείς της κοινωνίας τεράστιο χάσμα μεταξύ της νομικής ισοτιμίας και της πραγματικής ισότητας. Υπάρχουν περιπτώσεις που οι γυναίκες και τα κορίτσια αποκλείονται από την εκπαίδευση, από την ισότιμη πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας και οικογενειακού προγραμματισμού, από την αγορά εργασίας και από τον πολιτικό βίο.

Στην οικογενειακή ζωή, στις διαπροσωπικές σχέσεις αλλά και στον επαγγελματικό βίο, τα φαινόμενα βίας κατά των γυναικών δεν έχουν εξαλειφθεί όπως και οι αναφορές για περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης, φαινόμενο που κυριαρχεί σήμερα στην επικαιρότητα της χώρας.

Η αντιμετώπιση των προβλημάτων αυτών απαιτεί τη σταθερή και μόνιμη συντονισμένη παρέμβαση των κοινωνικών φορέων, των ΜΜΕ, των κινήσεων πολιτών, της Πολιτείας, της Αυτοδιοίκησης, όλων μας.

Ο ρόλος όλων μας είναι πολύ σημαντικός. Ο καθένας από εμάς, με την καθημερινή του στάση, να υπενθυμίζει πως η επένδυση στο δυναμικό των Γυναικών αποτελεί επένδυση στο σύνολο της κοινωνίας μας.

Σαν Δημοτική Αρχή, οι Γυναίκες είναι βασικά στελέχη της Τοπικής μας Αυτοδιοίκησης, βασιζόμαστε σε αυτές και πορευόμαστε όλοι μαζί. Ισότιμα και αποτελεσματικά. Είμαστε όλοι κοντά τους και διεκδικούμε μαζί τους ένα καλύτερο μέλλον για τη Γυναίκα μάνα, για τη Γυναίκα εργαζόμενη, για τη Γυναίκα νοικοκυρά.

Χρόνια πολλά σε όλες τις γυναίκες!

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΟΥΛΙΟΥ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΠ. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

Για να μην χάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις, καθημερινά θα σας στέλνουμε στο email σας τις αναρτήσεις της ημέρας. Σας ευχαριστούμε που μας εμπιστεύεστε για την ενημέρωση σας!
Holler Box