Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Δέσμευση περιουσίας παρουσιαστή για ξέπλυμα μαύρου χρήματος – Δήλωση διάψευσης από Κοκλώνη

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Χαράλαμπος Βουρλιώτης, επικεφαλής της Αρχής για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, δέσμευσε όλα τα περιουσιακά στοιχεία γνωστού παρουσιαστή της showbiz με τηλεοπτικές παραγωγές που συμπεριλαμβάνουν διαγωνισμούς χορού και τραγουδιού, καθώς και συνεργατών του.

Το πόρισμα της Αρχής λέει ότι υπάρχουν ενδείξεις για απάτη, φοροδιαφυγή, ξέπλυμα μαύρου χρήματος και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης. Το πόρισμα έχει διαβιβαστεί ήδη στον Οικονομικό Εισαγγελέα.

Το πόρισμα, σύμφωνα με δημοσιεύματα, αναφέρει ότι ο παρουσιαστής φέρεται να προκάλεσε ζημία στο Ελληνικό Δημόσιο και στα ασφαλιστικά ταμεία άνω των 20 εκατ. ευρώ καθώς λάμβανε κρατικές ενισχύσεις, ενώ από την έρευνα προέκυψε ότι είχε συστήσει εικονικές εταιρείες παραγωγής με εκπροσώπους «αχυράνθρωπους». 

Mάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες εμπλέκονται 7 άτομα και περίπου 13 εταιρείες. Σε αυτές δηλώνονταν εργαζόμενοι που εμφανίζονταν να πληρώνονται από άλλες εταιρείες ενώ δεν καταβάλλονταν και οι ασφαλιστικές εισφορές. Παράλληλα φέρεται να μην πλήρωνε φόρους και να εισέπραττε επιστροφές από ΦΠΑ.

Να σημειωθεί ότι εις βάρος του είχε σχηματιστεί κι άλλη δικογραφία από το 2021 στην Οικονομική Εισαγγελία με διερευνώμενα αδικήματα την φοροδιαφυγή και το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Η ανάρτηση του Νίκου Κοκλώνη

Σε ανάρτησή του στο Instagram αλλά και μέσω επίσημης ανακοίνωσης της εταιρίας του, ο γνωστός παρουσιαστής, Νίκος Κοκλώνης, αναφέρει τα παρακάτω: 

«Σχετικά με το δημοσίευμα του Documento, στο οποίο αναφέρεται το όνομά μου και ότι ελέγχομαι για νομιμοποίηση εσόδων, διευκρινίζω ότι:

1) Δραστηριοποιούμαι επαγγελματικά τα τελευταία 20 χρόνια σε περισσότερες από 7 χώρες, έχοντας επιχειρήσεις σε διάφορους κλάδους. Η επαγγελματική μου δραστηριότητα, όπως και οι επιχειρήσεις μου, έχουν ελεγχθεί επανειλημμένα ανά τον κόσμο χωρίς ποτέ να μου καταλογιστεί οτιδήποτε παράνομο.

2) Αναρωτιέμαι πώς το Documento γνωρίζει ότι ελέγχομαι από κάποια αρχή, ενώ σε εμένα, τον «ελεγχόμενο», δεν έχει κοινοποιηθεί οτιδήποτε σχετικό.

3) Οι επαγγελματικές μου δραστηριότητες τα τελευταία χρόνια στην ελληνική επικράτεια αφορούν τηλεοπτικές παραγωγές γνωστών τηλεοπτικών εκπομπών που μεταδίδονται από όλους σχεδόν τους εθνικής εμβέλειας τηλεοπτικούς σταθμούς. Οι τηλεοπτικές παραγωγές των επιχειρήσεών μου είναι διαθέσιμες σε όλους μέσω των σταθμών. Οι δαπάνες και οι πληρωμές είναι διαφανείς και προσβάσιμες σε όλους και αφορούν δημοσιογράφους και προμηθευτές καθώς και λοιπές εταιρικές υποχρεώσεις. Αυτό έχει διαπιστωθεί σε πέντε τουλάχιστον οικονομικούς ελέγχους που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια. Επίσης, σε προσωπικό επίπεδο, οι αρχές έχουν στη διάθεσή τους το πόθεν έσχες μου, στο οποίο απεικονίζονται πλήρως οι πηγές των εισοδημάτων μου ανά τον κόσμο.

4) Αποτελεί πάγια αρχή των εταιρειών μου και εμού να συνεργαζόμαστε και να διευκολύνουμε τις αρχές στην άσκηση του έργου τους. Αυτό θα πράξουμε και στο μέλλον όποτε χρειαστεί.

5) Δεν θα επιτρέψω σε κανένα να διαβάλλει εμένα ή τις εταιρείες μου, που απασχολούν εκατοντάδες έντιμους εργαζομένους, και θα προβώ σε όλες τις νόμιμες ενέργειες εναντίον όσων δημοσιεύσουν ή αναπαραγάγουν ψευδείς ειδήσεις ή χρησιμοποιήσουν παράνομα προσωπικά ή εταιρικά δεδομένα».