Δέκα δήμοι στην Ήπειρο θα λάβουν έκτακτη οικονομική ενίσχυση

Δέκα δήμοι στην Ήπειρο θα λάβουν έκτακτη οικονομική ενίσχυση
Ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης ανακοίνωσε την έκτακτη οικονομική ενίσχυση των ορεινών δήμων και των μικρών νησιών με το ποσό των 20 εκ. ευρώ για το 2017. Η κατανομή των ενισχύσεων θα πραγματοποιηθεί βάσει συγκεκριμένων κριτηρίων, μεταξύ των οποίων και του πληθυσμιακού. Η ενίσχυση αυτή, κατ’ ελάχιστο 170.000 ευρώ ανά δήμο, αφορά στην κάλυψη των λειτουργικών δαπανών και επενδυτικών δραστηριοτήτων και…
έργων. Από το συνολικό ποσό, θα κατανεμηθεί ποσό ύψους 14,5 εκ. € περίπου, ισόποσα σε κάθε δικαιούχο Δήμο (170.000,00 € κατώτερο όριο) και ποσό ύψους 5,5 εκ. € περίπου, με βάσει τα στοιχεία πραγματικού πληθυσμού της τελευταίας απογραφής της ΕΛΣΤΑΤ. Οι πόροι προέρχονται από τα ταμειακά υπόλοιπα των λογαριασμών του φόρου ζύθου, των τελών διαφήμισης και του τέλους ακίνητης περιουσίας (ΤΑΠ). Στην Ήπειρο οι δήμοι που θα επιχορηγηθούν είναι οι παρακάτω δέκα (10):
Δήμος Βορείων Τζουμέρκων
Δήμος Δωδώνης
Δήμος Ζαγορίου
Δήμος Κόνιτσας
Δήμος Μετσόβου
Δήμος Πωγωνίου
Δήμος Γεωργίου Καραϊσκάκη
Δήμος κεντρικών Τζουμέρκων
Δήμος Σουλίου
Δήμος Φιλιατών
http://epirusgate.blogspot.gr

Για να μην χάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις, καθημερινά θα σας στέλνουμε στο email σας τις αναρτήσεις της ημέρας. Σας ευχαριστούμε που μας εμπιστεύεστε για την ενημέρωση σας!
Holler Box